21. jun
Rent: Sebastian Røthe (23) er i full gang med rensejobben i Gågata. Om tre uker vil gata være gullende ren. Foto: Ørjan Brendløkken.
 
Gågata i Hamar blir ren og pen
Brosteinene i gågata i Hamar vil i løpet av de neste tre ukene få et ansiktsløft.

Publisert: 11.okt.2017 16:06
Oppdatert: 12.okt.2017 09:31

Føtter, bildekk og vognhjul setter over tid sine spor på brostein og heller. Nå har kommunen iverksatt jobben med å fornye gatebildet i Hamar sentrum. Hele gågata skal renses, med vann og kjemikalier, før det blir lagt ny impregnering som skal beskytte gata.Det er firmaet Utvendig Renhold som har fått vedlikeholdsjobben.

– Vi renser først med høyt trykk, og får overflaten helt ren for skitt og forurensning. Deretter påføres en impregnering, forklarer Jonathan Røthe som jobber med kvalitetssikring i firmaet.

– Poenget med å impregnere er å forebygge at det samler seg skitt i brosteinen. Det blir mye slitasje ved dagligdags bruk, så selv om produsenten lover tjue års varighet gjenstår det å se om dette vil holde, sier Røthe. Renholdsfirmaet jobber til vanlig med større enkeltbygg, så et slikt oppdrag er noe utenfor normalen.

resultatet synes

– Det er en relativt tung jobb, men morsomt når resultatet synes så godt som det gjør her, sier Sebastian Røthe (23), som er bror til Jonathan. Han drar fram mobilen og viser et bilde der halve brosteinen er vasket.

– Det er stilig at kommunen bruker ressurser på å ta vare på materialene de har. Det burde folk ta til seg. Tenk på fordelene, både økonomisk og for miljøet, sier Jonathan, som sier at de som jobber med renhold elsker å se resultatene av den jobben de gjør.

Arbeidet vil ta omtrent tre uker, og det vil være mulig å bruke gågata hele tida da arbeidet ikke krever at veien sperres av.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Kvalitetssikrer: Jonathan Røthe. Foto: Utvendig Renhold.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.