12. des
 
Her er Hamar-løperens treningstips 
Etter jula er mange opptatt av å trene og komme i bedre form. Hvilke tips har ultraløperen til «vanlige» mosjonister?

Publisert: 09.jan.2019 12.19
Oppdatert: 09.jan.2019 12.27

Tradisjonen tro er treningssentrene i januar fulle av mer eller mindre forspiste nordmenn som kanskje angrer litt på inntaket av ribbe og marsipan i jula. Men det finnes håp – uansett hvor dårlig form man er i. Her er noen råd fra Christopher Coello:

– Hvis du ikke liker å løpe, så er det vanskelig å pushes til å gjøre det. Det viktigste er å være aktiv og i bevegelse – og gjøre noe man liker og som gir glede. Jeg liker for eksempel ikke å sykle, så da gjør jeg ikke det. Finner du ikke noe du liker å gjøre alene, så prøv å bli med venner på aktivitet!

Coello trives ikke innendørs på treningssenter, og mener nettopp treningssenteret er et eksempel på at mange trener «feil» og på en måte de kanskje ikke liker:

– I januar er det fullt, mens i februar er det «helt tomt». Det er et godt eksempel på at mange prøver å pushe selv, men kanskje ikke finner glede – og derfor også slutter veldig fort, sier han.

Coello er opptatt av at man ikke behøver å trene på treningssenter eller ta på seg joggeskoene:

– Man kan gå seg en tur – eller være i aktivitet på andre måter. Hjemme på gården jobber jeg blant annet med motorsag og snømåking. Det er mye mer slitsomt enn å løpe, smiler han.

Franskmannen minner også om små aktiviteter i hverdagen, for eksempel å gå i trapper. Han trekker fram et noe mer ekstremt eksempel fra da han jobbet i høyhus i Oslo:

– Hver fredag hadde vi trappetrim. 18 etasjer opp og ned – fem ganger. Det gjelder å bruke alle muligheter til å være i aktivitet, også blir man raskt i bedre form, avslutter han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke