buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GJENVALG: Ap-leder Grethe Mikaelsen vil gi alt i valgkampen og stiller seg til disposisjon ytterligere ett år som leder for Stange Ap.
 
Grethe (69) tar gjenvalg i Ap
69-år gamle Grethe Mikaelsen er Stange Aps ubestridte leder. Nå går hun for gjenvalg for å sikre Ap ordføreren i fire nye år.

Publisert: 10.jan.2019 11:03
Oppdatert: 10.jan.2019 13:17

– Vi er inne i et valgår og da er det ikke skikk og bruk at lederen skiftes ut. Jeg har svart valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon for ett år, men i 2020 ønsker jeg avløsning, sier Grethe Mikaelsen.

Mikaelsen tar forbehold om at årsmøtet i Stange Arbeiderparti 8. februar gjenvelger henne som leder. Det er imidlertid ikke noe som tilsier at valgkomiteen vil ende opp med motkandidat. Også for årsmøtet blir hovedsaken å mobilisere alle partikrefter for å vinne valget. I HAs meningsmåling før jul, lå nemlig opposisjonen an til å vinne ordførerposisjonen. Utfallet er imidlertid svært spennende; vil Ap hale seieren i land når det store valgkampmaskineriet endelig ruller ut?

Ap-lederen bekrefter at planleggingsfasen for det kommende kommunevalget i Stange er godt i gang.

42 år i politikken

Grethe Mikaelsen ble leder i Stange Arbeiderparti for fire år siden. I år har hun 42 års tjeneste for arbeiderbevegelsen. Som småbarnsmor ble hun politisk aktiv 28 år gammel. Hennes politiske karriere var først og fremst som fylkessekretær i Hedmark Arbeiderparti i 25 år, en stilling hun sluttet i 1. oktober 2017. I dag jobber hun som kontormedarbeider i fylkespartikontoret i halv stilling i Hamar.

– Hva er motivasjonen din for å ha slikt utrettelig arbeidsinnsats for politisk arbeid?

–Engasjement handler først og fremst å prøve og bidra til et bedre samfunn for alle. Drivkraften er solidaritetstanken. Det har vært moro og noen harde tak.

Innlandets største parti

Grasrota i arbeiderbevegelsen finner Grethe Mikaelsen i Stange. Da skolestrukturen og diskusjonen om å legge ned grendeskoler for å sentralisere, fikk Ap en stor medlemsøkning, på Espa økte for eksempel medlemstallet med 100.

– Under skolesaken fikk vi rekordmange innmeldinger. Det er moro at disse har blitt i partiet. Stange Ap er det største kommunepartiet i Innlandet. Vi ynder å skryte av dette. Antall medlemmer utgjør cirka 500 samt 100 i AUF. Det er fantastisk, sier Mikaelsen.

– Hvem bør overta ledervervet etter deg neste år?

– Det som er så fint med vår partiorganisasjoner at arvtakere er det mange av. Vi har både yngre og eldre som fint kan styre Stange Ap, avslutter Grethe Mikaelsen.

Leder i Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud, er også leder i valgkomiteen i Stange Arbeiderparti.

Johnsrud sier i en kommentar at han er svært lettet over at Grethe Mikaelsen har sagt seg villig til å fortsette som leder i kommunepartiet.

- I et valgår er det viktig med kontinuitet og det får vi nå. Jeg støtter Mikaelsen, sier Johnsrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat