10. des
KJENT NAVN: Hæhre Entreprenør ønsker å bygge mer E6 på Hedmarken. Dette bildet ble tatt i Stange i 2008. FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
Hæhre til ny E6-finale
Hæhre Entreprenør er blant de fire finalistene som kjemper om å få bygge mer E6 på Hedmarken.

Publisert: 21.nov.2016 20.02
Oppdatert: 21.nov.2016 21.32

Gjennom flere år med bygging av E6 - og dobbeltspor - sør i Stange ble anleggsmaskinene til Hæhre en velkjent del av "kulturlandskapet".

Nå er entreprenørfirmaet med hovedkontor i Vikersund i Buskerud et skritt nærmere ny storkontrakt.

Nye Veger AS - det statlige selskapet som skal lede byggingen av ny E6 fra Kolomoen i Stange og nordover til Moelv - har nemlig luket ut tre av de sju kandidatene som meldte seg interessert i oppdraget.

I denne omgang er det den sørligste delen av oppdraget som er ute på anbud.

Disse fire gjenstår

Fire entreprenører er prekvalifisert til konkurransen om totalentreprisen for E6 Kolomoen – Arnkværn.

De fire som er prekvalifisert for å gi tilbud er:

Hæhre Entreprenør AS.

Roadbridge Aibel joint venture.

NCC Norge AS.

AF Gruppen Norge AS.

FORNØYD BYGGHERRE

- Vi har valgt fire dyktige entreprenører som skal konkurrere om oppdraget. De fire som er med videre skiller seg ut ved at de svarer godt på kravene i kvalifikasjonsgrunnlaget. Det er gledelig å registrere at både Hæhre, NCC og AF Gruppen igjen har meldt seg på konkurransen for å bygge for Nye Veier. De har vært med på alle foregående konkurranser. For øvrig er det interessant å observere at oljeserviceselskapet Aibel har alliert seg med et stort irsk entreprenørselskap og ønsker å bygge veier, sier prosjektdirektør for E6 Mjøsregionen, Øyvind Moshagen.

FERDIG i 2020

Delstrekningen Kolomoen – Arnkværn skal ferdigstilles i 2020.

Strekningen er 19 km og inkluderer blant annet bygging gjennom Åkersvika naturreservat.

Strekningen går gjennom kommunene Stange og Hamar - før den stopper ved Arnkværn så vidt inne i Ringsaker kommune og like ved Ikea.

Veien skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense på 110 km/t

FÅR PRISER i mars 

- Vi arbeider grundig for å finne den beste entreprenøren for oppdraget. Ved å evaluere entreprenørene i prekvalifiseringen sikrer vi at de beste er med videre i konkurransen. Entreprenørene som er prekvalifisert er de som best tilfredsstiller kravene til erfaring fra tilsvarende arbeider, HMS og samfunnsansvar. I tillegg har alle solid økonomi, forklarer direktør for kontrakt og anskaffelser i Nye Veier, Bjørn Børseth. 

Konkurransegrunnlaget oversendes de fire entreprenørene 5. desember 2016 og endelig tilbud skal leveres Nye Veier innen 10. mars 2017.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke