27. apr
VANT FØRSTE RUNDE: Advokat Steinar Mageli (til venstre) fra Hamar samarbeidet i Oslo tingrett med Roar Cordes Nilsson fra Hamar-selskapets Oslo-kontor. Mens duoen stilte med 500 sider saksdokumenter svarte DNB med 5.500 sider. Fredag fikk duoen beskjed om at de vant i Oslo tingrett. FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Hamar-advokater vant over DnB
Advokatkontoret Mageli i Hamar vant over storbanken DNB i Oslo tingrett. Dermed er man ett skritt nærmere landets største gruppesøksmål.

Publisert: 06.jan.2017 20:07
Oppdatert: 06.jan.2017 20:24

- Vi gleder oss over at det så langt er 1-0 i Forbrukerrådets favør.

Det sier gründer/partner Steinar Mageli (60) til HA.

Fredag ettermiddag fikk han beskjed om at Oslo tingrett har gitt Forbrukerrådet medhold i at er grunnlag for et massesøksmål mot DNB.

HA omtalte saken like før jul.

DNB AVVISER PÅSTANDEN

Kort sagt dreier saken seg om hvorvidt DNB utførte så aktiv forvaltning av kundenes penger som banken hevdet for aksjefond som «DNB Norge» og flere slike.

180.000 kunder i DNB skal ifølge Forbrukerrådet ha betalt for store forvaltningshonorar. I motsetning til passiv forvaltning – der fondet følger indeksen på Oslo Børs – skulle disse fondene ha aktiv forvaltning. Det vil si at bankens meglere hele tiden skulle plassere kundenes penger slik at de helst fikk bedre avkastning enn i indeksfond.

Honorarene det strides om beløper seg til flere hundre millioner kroner.

DNB sa før jul til HA at storbanken er uenig med Forbrukerrådet og at banken vil argumentere mot gruppesøksmålet.

- Vi skal ta stilling til anke når vi får lest kjennelsen grundig, uttaler informasjonsdirektør Even Westerveld (36) i DNB til HA fredag ettermiddag.

DAVID MOT GOLIAT

Da HA skrev om saken i desember la ikke Steinar Magli skjul på at det kjennes litt spesielt at et forholdsvis lite advokatkontor med base på Hamar kjemper mot landets største bank - på vegne av Forbukerrådet - i retten.

Etter at seieren i Oslo tingrett ble kjent fredag ettermiddag sa Mageli det slik:

- Det er alltid hyggelig å nå frem med argumentasjonen selv om det er langt frem før Forbrukerrådet kan sprette sjampagneflaska, sier Mageli og legger til:

- Jeg regner med at DnB vil påanke avgjørelsen til lagmannsretten, og deretter til Høyesterett hvis banken også taper i lagmannsretten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.