9. des
Uenige: Morten Aspeli (t.v.) var en av fem som stemte for alternativ øst. Ida Bøhmer og partileder Thomas Langeland Jørgensen var blant de 39 som stemte for alternativ vest med kulvert. Foto: Asgeir Høimoen
 
Ap-lederen vil droppe partipisk i jernbanesaken
Et klart flertall i Hamar Arbeiderparti stemte for å gå for vest med kulvert. Partilederen åpner allikevel for å fristille medlemmer i kommunestyret.

Publisert: 23.nov.2016 21.11
Oppdatert: 24.nov.2016 10.16

Onsdag kveld hadde Hamar Arbeiderparti medlemsmøte der eneste sak på lista var valg av jernbanetrasé gjennom Hamar. Under avstemningen stemte 39 av medlemmene for å gå inn for alternativ vest med kulvert, som var styrets innstilling i saken. Fem av medlemmene stemte for alternativ øst.

– Dette er et solid flertall, og det sender et kraftig signal fra medlemsmøtet, sier partileder Thomas Langeland Jørgensen.

Aspeli for øst

Under sitt innlegg på medlemsmøtet sa Jørgensen at det har vært en krevende debatt.

– Denne saken har gitt en krevende situasjon for partiet i over to år. Det har vært mye følelser inne i bildet. Noe av det viktigste har vært å få dobbeltsporet fram til 2024. Alternativ vest med kulvert gir størst mulighet for det, sier Jørgensen.

En av de fem som stemte for alternativ øst var kommunestyremedlem og tidligere ordfører Morten Aspeli.

– Jeg har brukt lang tid på å sette meg inn i saken på best mulig måte. Jeg har også lyttet til hjertet som banker for byen vår, og har falt ned på alternativ øst, sier Aspeli.

Han vektlegger blant annet Mjøsas betydning.

– Mjøsas betydning tror jeg blir viktigere og viktigere. Øst gir også muligheter, og jeg er opptatt av å fjerne jernbanen fra sentrum, sier han.

– Vil du nå jobbe for vedtaket i partiet?

– Kommunestyregruppa vil nå ta stilling til om vi skal stå samlet eller om noen skal fristilles. Blir det bestemt at vi skal stå samlet, så jobber jeg for det, sier Aspeli.

Kan fristilles

I likhet med Aspeli sier Jørgensen at det nå er kommunestyregruppa i partiet som skal avgjøre om de skal stå samlet eller om noen skal fristilles.

– Det er ikke umulig at noen kan fristilles. Om noen ber om å få stemme annerledes, er det opp til gruppa å behandle det. Min innstilling er at man bør tillate å fristille medlemmer, sier Jørgensen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke