13. des
FOTO: NTB scanpix
 
Hamar-firma uten lokal aktivitet konkurs
Hamar-firmaet Henrys Montasje AS er konkurs etter 19 år.

Publisert: 30.aug.2017 15.51
Oppdatert: 30.aug.2017 16.07

– Jeg er ikke av den typen som åpner et selskap for så å slå det konkurs. Det er nå 19 år siden jeg etablerte meg på Hamar. Konkursen skyldes at bransjen er råtten.

Det sier Henry Fransson (60) til HA.

Han er daglig leder og styreleder for Henrys Montasje AS som drev med all slags montering – spesielt av himlinger og støydemping. For en tid siden flyttet Fransson virksomheten til Drammen i Buskerud.

Han sier at han måtte avvikle selskapet fordi fire ansatte krevde mer betalt enn han kunne betale og at de deretter sluttet på kort varsel og gikk til et bemanningsbyrå.

- Det er et problem at bemanningsbyrå legger til rette for at folk kan jobbe flere timer i måneden enn vi kan tillate, sier Fransson.

Selskapet hadde driftsinntekter på 2,2 millioner kroner i fjor.

– Gjelden til det offentlige ble i konkursåpningsmøtet oppgitt til cirka 400.000 kroner. Aktiva ble oppgitt til en bil, en campingvogn og noe håndverktøy. Ut over daglig leder og kona hadde de ansatte sluttet, sier bobestyreren, Kjetil Schonhowd (50) i Advokatfirmaet Alver til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke