buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TRANGT: Hamar tinghus må bygges ut dersom flere tingretter skal samles under samme tak.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hamar kan bli vinneren når flere tingretter legges ned i Innlandet
Arbeiderpartiet og Senterpartiet varsler kamp i Stortinget om forslaget til Domstolkommisjonen, som foreslår å legge ned to av tre tingretter.

Publisert: 01.okt.2019 07:27
Oppdatert: 01.okt.2019 07:36

Arbeiderpartiet har støttet både kommunereformen, politireformen og forsvarsforlikene, men etter valget har de signalisert en annen holdning. Leder i justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid (Ap), sier til Klassekampen at nedleggingsforslaget til Domstolkommisjonen ikke får støtte fra Ap.

– Vi vil ha en desentralisert domstolstruktur, og vi mener domstolene må styrkes. De siste årene har vi sett en sveltefôring av domstolene, sier Vågslid til avisen.

Krever ferdig rapport

Domstolkommisjonen ser for seg at dagens 60 tingretter reduseres til 22. Samtlige fylker vil oppleve sammenslåinger, skriver Adresseavisen.

I Innlandet er det snakk om å legge ned flere tingretter og flytte dem til Hamar under navnet Innlandet tingrett. Dette har tidligere blitt omtalt i HA.

Vågslid sier Ap mener hele utredningen må være ferdig før regjeringen kommer til Stortinget med en sak. Også Senterpartiet krever det samme.

– Domstolkommisjonen kommer akkurat med det som regjeringen håper på. Forslaget er nok noe regjeringen sitter og gnir seg i hendene over, Jenny Klinge (Sp), nestleder i justiskomiteen, til Klassekampen.

En delrapport overleveres justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) tirsdag. Fristen for resten av utredningen er august neste år, ifølge Klassekampen.

Ordførere er kritiske

Ordførere som blir rammet av forslaget, sier til Nationen at de er sterkt kritisk til forslaget.

Blant annet sier ordfører i Namsos Arnhild Holstad (Ap) at det ikke bare kan drives med landbruk og oppdrett i distriktene.

– Vi trenger et mer flerfoldig yrkestilbud for at våre egne har noe å komme tilbake til og ikke må være i Oslo. Det blir ikke så lett å etablere seg som jurist med eget firma hvis tingretten forsvinner. Vi risikerer mye mer enn bare de seks arbeidsplassene som er samlet ved tingretten, sier Holstad om Namdal tingrett som foreslås slått sammen med Sør-Trøndelag, Fosen, Inntrøndelag til Trøndelag tingrett.

Når regjeringen mottar delrapporten tirsdag, starter de sitt arbeid med saken. Det er Stortinget som tar den endelige beslutningen, opplyser kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i departementet i en e-post til avisen.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat