11. des
Ble nei: Hamar prøvde men fikk ikke landbruksdirektoratet til Hamar. Her fotografert i forbindelse med samtale med landbruksministeren om saken tidligere i år.
Fra venstre: rådmann Bjørn Gudbjørgsrud, varaordfører Knut Fangberget, Frp-politiker Erling Behrens, landbruksminister Jon Georg Dale og ordfører i Hamar Einar Busterud.
 
Hamar vrakes som sted for landbruksdirektoratet
Steinkjer blir nytt tilholdssted for 30 arbeidsplasser.

Publisert: 03.okt.2017 15.26
Oppdatert: 03.okt.2017 16.33

Regjeringen har bestemt at 30 årsverk skal flyttes fra Landbruksdirektoratets enhet i Oslo til en ny enhet i Steinkjer. Enheten i Steinkjer skal være på plass innen oktober 2020.

Det opplyser Landbruksdepartmentet i en pressemelding.

– Regjeringa ynskjer å skape ei meir balansert lokalisering av statlege arbeidsplassar og å vera med på å byggje opp gode kompetansemiljø også utanfor dei største byane. Dette er distriktspolitiske omsyn som regjeringa har valt å leggje stor vekt på når vi no har bestemt at 30 årsverk i Landbruksdirektoratet skal flyttast frå Oslo til Steinkjer. Saman med styrkinga av Steinkjer som administrasjonssentrum i Trøndelag meiner eg dette vil bidra til å utvikle Steinkjer som by og arbeidsmarknad, sier statsråd Jon Georg Dale.

Hamar var med i kampen om arbeidsplassene, men måtte gi tapt. Ordfører Einar Busterud mener dette er en politisk hestehandel.

- Vi hadde de beste argumentene, men dette handler ikke om argumenter, men om politisk hestehandel. Vi må slutte å være så beskjedne her borte, sier Busterud.

- Hva mener du?

- Vi må være mer aggressive og bruke mer ressurser på lobbyvirksomhet dersom vi skal få gjennomslag. Det gjelder for hele Innlandet, sier han.

- Tar du selvkritikk for Hamar kommunes jobb i denne saken?

- Nei. Dette handler om politisk hestehandel og det skjer på Stortinget, sier Busterud.

Hamar-ordføreren opplyser at han har fått informasjon om at Hamar var innstilt som nummer én av landbruksdirektoratet foran Rogaland og Steinkjer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke