buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
LEK: Viktigheten av lek får stor oppmerksomhet i foreldreprogrammet. Fra venstre kursleder Tove Furulund Wiig, Idun og Marius Håkonsen, kursleder Astrid Michaelsen og koordinator Eva Kjos og Hero Magnussen.
 
– Alle burde gå kurs i foreldrerollen
Helsestasjonen gir nå enda flere kurs som gjør foreldre tryggere i foreldrerollen. – Alle foreldre burde gå et slikt kurs, sier Marius Håkensen.

Publisert: 29.jan.2017 17:26
Oppdatert: 29.jan.2017 19:04

Han er pappa til to, og var nok skeptisk da han og kona Idun fikk tilbud om å delta i foreldreprogrammet som er myntet på barn i barnehagealder 3–6 år.

– Men nå anbefaler jeg foreldreprogrammene for alle andre. Man tror man vet, men jeg lærte masse, ikke minst om nye måter å prate med barn på. Selv om det nå er ett år siden vi tok kurset, har vi papirene hengende på kjøleskapet som en påminning, sier Marius Håkensen. Han får støtte av en mamma som også var med, Hero Magnussen: – Det var utrolig lærerikt!

«De utrolige årene» heter foreldreprogrammet som helsestasjonen nå bruker. Det styres via universiteter i Tromsø, og kurslederne har fått sin opplæring derfra. Koordinator for foreldreprogrammet på Hamar helsestasjon, Eva Kjos, forteller at de har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra foreldre.

– Grunntanken i kursene er å skape gode relasjoner mellom foreldre og barn, gjennom lek, ros, oppmerksomhet og ikke-straffende grensesetting, sier Kjos. Nå har kommunen fått økt støtte til kursene og kan derfor gi tilbudet til flere. To av kursene, begge to for barn opp til seks år, men med litt ulike innfallsvinkler og varighet, starter 16.- og 28. februar.

Et tredje kurs, foreldreprogram for skolealder 6–12 år, er i gang, men starter igjen til høsten. Det gjør også de to første kursene.

– Det har tidligere vært ventelister for å komme med på kursene, men nå er det bare å ta kontakt. Det er vi som leder kursene som ser hvilket kurs som passer best, sier Eva Kjos.

Alle kursene er gratis.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat