buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Frisk debatt: Anette Trettebergstuen og Tor Andre Johnsen har ulike innfallsvinkler til likestilling. I sitt alternative statsbudsjett vil Arbeiderpartiet styrke de regionale likestillingssentrene med 20 millioner kroner. Begge Foto: Eli J. Haugen
 
Trettebergstuen om regjeringens likestillingspolitikk: – Blir kakepynt
Anette Trettebergstuen (Ap) mener regjeringens likestillingspolitikk er for «kakepynt» å regne. Tor André Johnsen besøkte fredag Likestillingssenteret i Hamar, men kan ikke love å jobbe mot budsjettkutt.

Publisert: 28.okt.2016 22:06
Oppdatert: 28.okt.2016 22:18

Regjeringen vil kutte statsstøtten til Likestillingssenteret i Hamar med én million kroner.

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) var invitert til senteret fredag av Trettebergstuen, etter at han tidligere sa i HA at han ikke visste hva senteret er, og at han aldri har vært opptatt av kjønnskvotering.

Les også: Opprørt over Johnsen

Ikke reel valgfrihet?

Den ene millionen til Likestillingssenteret er foreslått omprioritert til et NHO-prosjekt om kvinner og realfag, og en økt satsing til lesbiske, homofile og transepersoner.

Trettebergstuen gikk hardt ut Johnsen og mener likestillingsarbeidet regjeringen står for er mest for «kakepynt» å regne.

– Høyre og Frp mener at folk får velge selv. Men det er ikke reell valgfrihet når vi blir møtt med forventninger til hva vi skal velge. Derfor trenger vi likestillingspolitikk for å veie opp for det, mener Trettebergstuen.

Kom med lekkasje

Trettebergstuen viser til at Norge faller på internasjonale likestillingsindekser.

I motsetning til H/Frp ønsker Arbeiderpartiet å styrke likestillingsarbeidet ved å foreslå 20 millioner kroner ekstra til de regionale likestillingssentrene, blant dem Hamar, samt oppbygging av to nye.

Dette kommer som et forslag i Aps alternative statsbudsjett som legges fram om to uker.

Bredere tilnærming

Johnsen synes besøket på Likestillingssenteret var nyttig og interessant, uten at han ville forplikte seg til noe som helst.

– Senteret har utviklet seg mye i forhold til hva jeg trodde, fra et snevert kjønnsperspektiv til et bredere perspektiv, mener Johnsen.

Men derfra til å si at han vil jobbe for å bevare bevilgningen til Likestillingssenteret, var vegen for lang.

– Vi har lagt fram et helhetlig budsjett. De prosjektene vi har prioritert for likestilling, er også viktige, sier Johnsen.

– Vi er nødt til å ta tak i de grunnleggende problemene, og ikke bare ta tak i enkeltprosjekter. Vi har mange fine planer som legges i en skuff. Likestilling kommer ikke av seg selv, mener Trettebergstuen.

Likestillingssenteret i Hamar har i dag seks ansatte, og med redusert statlig overføring er de nødt til å redusere aktiviteten, varsler direktør Goro Ree-Lindstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat