buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Viker ikke: Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud kastet en brannfakkel inn i sykehusdiskusjonen. Onsdag skal de politiske organer i Hamar si sitt. Foto: Eli J. Haugen
 
– Det er ikke Mjøsbru-sykehus eller ingenting
Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud har fått mye kritikk etter at han foreslo at Hamar skulle vrake nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Han står fast på sin innstilling, og sier det er en misforståelse å tro at det enten er Mjøsbrua eller ingenting.

Publisert: 25.apr.2017 17:19
Oppdatert: 25.apr.2017 17:26

Onsdag behandler formannskap og kommunestyre høringsuttalelsen til framtidig sykehusstruktur i Innlandet.

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud har anbefalt overfor politikerne at Hamar vraker et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua og starter letingen etter aktuelle tomter for et nytt hovedsykehus innenfor egen kommunes grenser, enten for hele Innlandet eller Hedmark.

HER kan du lese hva sykehusaksjonistene i Hamar mener.

Byutvikling

Gudbjørgsrud begrunner sin innstilling med hensyn til klimagassutslipp og byutvikling. Hamar-regionen er et befolkningsmessig tyngdepunkt i Innlandet.

Etter at innstillingen ble kjent, har det kommet mange reaksjoner, hvorav mange undrer seg over at Hamar-rådmannen synes å ville slå beina under kongstanken om et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

Det har Gudbjørgsrud fått med seg, men hans innstilling ligger fast når formannskapet møtes onsdag morgen.

Tas av Helse Sør-Øst

Gudbjørgsrud påpeker overfor HA at beslutningen om framtidig sykehusstruktur til sjuende og sist tas av styret i det regionale foretaket (Helse Sør-Øst), og ikke av styret i Sykehuset Innlandet.

– Det er lenge til beslutningen tas. I Vestre Viken ble det diskutert å bygge et nytt sykehus mellom Kongsberg og Drammen, men det endte midt i Drammen sentrum. Selv om styret i Sykehuset Innlandet går inn for Mjøsbrua, er det ikke sikkert at det er det som blir løsningen, mener Gudbjørgsrud.

– Misforståelser

Så langt i høringen, går både Lillehammer, Elverum og Gjøvik for to sykehus i Innlandet.

– Så jeg skjønner ikke at det framstilles slik som at mitt syn skulle være så mye mer ødeleggende. En slik beslutning er ikke avhengig av full enighet, og det er en misforståelse å tro at det er en beliggenhet ved Mjøsbrua eller ingenting. Jeg mener også at det er en misforståelse at det er lettere å få penger om det er enighet, sier Hamar-rådmannen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat