buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
– Det hjelper med en god latter
– Det meste blir lettere med en god latter, sier Susanne Sønderbo. 7. september klemmer hun i gang med nytt kurs i latteryoga.

Publisert: 04.sep.2017 12:31
Oppdatert: 04.sep.2017 12:33

Latteryoga? Le på kommando, sammen med andre en ikke kjenner? Susanne Sønderbo kjenner til skepsisen. Men latteryogainstruktøren har fått mange gode tilbakemeldinger etter kurset sist vinter og har sett at mange har hatt stor glede av å få latteren fram

– For det er det som er målet, få latteren fram! Vi begynner å varme opp til litt musikk, gjør noen små øvelser, som for eksempel å diskutere uten ord, hilse på hverandre bare med latter, snakke i telefon bare med grimaser og la de andre overta «samtalen». Vi bruker gjerne parykker og blomsterkranser, og med slike enkle virkemidler glir vi inn i roller. Det er utrolig hvor fort latteren blir helt naturlig, sier Sønderbo.

Og boblende latter er noe langt mer enn bare en lyd som kommer ut av munnen.

–Når vi ler hjertelig, så raser endorfinene rundt i kroppen. De fungerer som naturlige smertelindrere, det frigjør spenninger. Og det er rett og slett trim; hvis du ler i 20 minutter er det som en halvtime med jogging, sier Sønderbo.

Som prest, psykolog og mindfulnesinstruktør er hun veldig opptatt av hva som kan få oss til å føle oss bedre. Og hun er ikke i tvil: Latter hjelper.

Kurset, som går over seks uker, arrangeres i Hamar Velferdssentral i Østre gate. Her er det bare å møte opp, ingen påmelding.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat