buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FARGERIKT: Mathias Masarati har masse detaljer i bildene sine. Utstillingen blir åpen rundt en uke. FOTO: Trude Ånnevik Original bildetekst:
 
– Kom innom og se hva jeg har malt!
Mathias Masarati (25) vil vise hjembyen sin hva han lager. – Det er noe helt nytt for Hamar, slår han fast.

Publisert: 26.jan.2017 06:39
Oppdatert: 26.jan.2017 06:51

Og det vil du sikkert være enig i hvis du tar turen innom de tidligere Safari-lokalene i Strandgata fredag. Da tar han ned den svarte plasten som har dekket vinduene den siste uka og viser fram store fargerike bilder med masse detaljer.

– Jeg får inspirasjon av alt jeg ser rundt meg, av musikk, av ting jeg ser på nettet. Ser jeg noe som kan males, så maler jeg det, sier Mathias, som vokste opp som Mathias Nordby i Hamar. Her gikk han på Prestrud barneskole og Ajer ungdomsskole, før han dro til Trysil for å ta idrettslinja på videregående og kjøre snowboard så mye som mulig.

Tegne har han gjort lenge, og de først spede forsøk på å male gjorde han i garasjen hjemme på Hamar vest. Nå har han gått to år på Einar Granums kunstskole i Oslo og har allerede hatt flere utstillinger, både i Oslo og i Stavanger.

– Jeg har faktisk solgt det aller meste av det jeg har laget så nå klarer jeg å leve av kunsten, sier Mathias Masarati, som han kaller seg. Fredag avpasser han åpningen etter konserten som kameraten, Unge Ferrari, skal holde på Gregers.

– Håpet er at mange kommer ned hit, slår seg ned og ser på alle detaljene i bildene mine, hører på musikken – og så går alle på konsert etterpå, sier han.

Det er ikke bare bilder han lager. På gulvet i utstillingslokalet, som han har fått låne gratis av Oplandske Eiendom, står det åtte par vintersko som skal få dekor før utstillingen åpner. På et stativ henger masse T-skjorter, både trykte og malte. Og før dørene åpner fredag håper han å by på enda flere overraskelser.

– Det er slik jeg vil ha det. Jobbe masse med bilder i et slikt lokale, åpne dørene og selge dem, og så jobbe videre. Det hadde vært utrolig kult, sier Mathias Masarati Nordby.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat