buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Slitsom uvisshet: Anne Sigrid Johansen (61) og ektemannen risikerer å måtte flytte fra huset i Just Brochs gate. Johansen sier det begynner å bli veldig tungt å leve i uvisshet om framtiden.FOTO: Christian E. Bergheim
 
– Tragisk om øst blir løsningen
Anne Sigrid Johansen i Just Brochs gate må selge huset hvis jernbanen havner i øst. Etter flere år med usikkerhet gleder hun seg til å få en endelig avklaring.

Publisert: 22.des.2016 20:38
Oppdatert: 22.des.2016 20:51

Onsdag stemte kommunestyret for å vedta en østlig jernbanetrasé med ny stasjon ved Vikingskipet. Flere år med intens debatt har dermed resultert i et lokalt vedtak – til glede for noen, og til fortvilelse for andre. Nå blir det opp til Kommunaldepartementet å fatte en endelig avgjørelse om hvor den nye jernbanen skal bygges.

Beboerne i Just Brochs gate på Disen er blant de mange som vil bli direkte berørt av en eventuell jernbaneutbygging øst for bykjernen. Torsdag morgen var det utvilsomt en spesiell stemning i nabolaget som ligger bare et steinkast unna Vangsvegen og Åkersvika – midt i den planlagte jernbanetraseen.

– tærer på kreftene

Anne Sigrid Johansen har bodd i Just Brochs gate i 30 år, men nå frykter hun at det snart kan være slutt.

– Dette føles forferdelig tragisk. Vi får ikke solgt huset så lenge det ikke er avklart hvor jernbanen skal bygges. Hvis departementet velger å legge dobbeltsporet her, da må vi vel bare løse inn huset og flytte, sier hun.

61-åringen sier den langvarige debatten har blitt en belastning.

– All usikkerheten begynner å tære på kreftene. Det skal bli godt å få et endelig svar, uansett hva resultatet måtte bli. Dermed kan vi i hvert fall ha noe å forholde oss til – og slutte å leve i uvisshet, sier hun.

Johansen håper på en avklaring i løpet av de neste månedene. Hun er likevel ikke helt sikker på at dette faktisk vil skje.

– Jeg lurer på om vi i det hele tatt får noe endelig svar, eller om dobbeltsporet i det hele tatt kommer til Hamar. Man vet jo aldri.

Dårlig informasjon

Johansen er ikke tilfreds med informasjonen hun har fått underveis i prosessen. Hun har verken hørt noe fra kommunen eller Jernbaneverket.

– Jeg må lese avisen for å se hva som skjer, men nå har jeg nesten gitt opp. Temaet er så stort at det er lett å miste oversikten. Debatten har også vært preget av veldig mye frustrasjon og sterke følelser på begge sider, sier hun.

– Vil juble for vest

Beboeren er ikke i tvil om hva hun håper konklusjonen blir til slutt.

– Jeg håper selvfølgelig på vest, men jeg har samtidig en ekkel følelse av at det kan bli øst. Jeg vet ikke hvor mye departementet vil høre på lokalpolitikerne, sier hun.

På spørsmål om hvordan hun vil reagere dersom departementet velger vest som endelig løsning, svarer Johansen følgende:

– Da blir det full jubel her i nabolaget. Ingen tvil om det.

Johansen vil samtidig rose «naboene» Audun Jensen og Jan Larsen, som begge har kjempet hardt for å få jernbanen lenger mot vest.

– All ære til Jan og Audun; de har gjort en helt fantastisk jobb, avslutter hun engasjert.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat