buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SELGES: Statsbygg har ikke lenger bruk for Åker gård. FOTO: Trond Lillebo
 
Åker gård selges for nesten 20 millioner
Den kjente kongsgården på Ridabu er lagt ut for salg. Interesserte budgivere har nå en svært sjelden mulighet til å sikre seg den enorme eiendommen.

Publisert: 01.nov.2016 10:49
Oppdatert: 01.nov.2016 15:19

Tirsdag formiddag varsler Statsbygg at de vil selge den herskapelige eiendommen rett øst for E6 og Midtstranda.

Åker gård har spilt en sentral rolle som maktsenter helt opp mot vår tid, som kongsgård i vikingtiden, og senere som kirkegods og kvarter for lensherrer og offiserer. Det er gjort funn omkring gården som viser at det har vært bosetting på Åker sammenhengende siden steinalderen.

Historisk perle

– Det er en kulturhistorisk perle vi nå selger. Åker gård har ikke bare en imponerende historie, men er også en eiendom med utviklingsmuligheter, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Eiendommen er, før fradeling av areal for utvidelse av E6, på 104 mål og omfatter elleve bygninger på til sammen 7.174 kvadratmeter.

Den eldste bygningen er fra 1650-tallet. Åker gård rommer blant annet en hovedbygning, drengestue, stabbur, hønsehus, fjøs, garasje og kontorbygg.

19,7 millioner

– Åker gård legges ut for salg fordi staten ikke har behov for eiendommen lenger, sier Aschim.

Eiendommen, med utsikt til Mjøsa, ligger i Hamar kommune, mellom E6 og riksveg 25.

Prisantydningen for Åker gård er 19,7 millioner kroner.

Vernestatus

I prospektet står det utfyllende informasjon om eiendommens kompliserte vernestatus. Her er et utdrag:

– Deler av arealene er automatisk fredet etter Kulturminneloven. Det er henvist til dette både i reguleringsplanen og utomhusrapport i Statsbyggs landsverneplan. For arkeologi og automatisk fredet grunn er Hedmark fylkeskommune rett førsteinstans. Riksantikvaren og Universitetets kulturhistoriske museum er også myndigheter og faginstanser i forbindelse med arkeologi. Selger fraskriver seg ansvaret for eventuelle nye funn av automatisk fredete fornminner med mer på eiendommen utover det som er opplyst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat