buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Se hva Albert (99) og jevnaldringene ønsker til jul
Albert Jacobsen (99) og rundt 60 andre eldre i Vang får i år dele sine juleønsker på store, røde hjerter på julegrana på Stortorget.

Publisert: 29.nov.2017 12:35
Oppdatert: 29.nov.2017 12:53

Albert, som nå er i sitt 100. år, håper at alle vil være snille mot hverandre – både i jula og ellers, og det er skrevet på hans julehjerte. Else Gulbrandsen (95) ønsker seg en bedre verden, mens Marie Andreassen (83) ønsker å fortsatt ha det like bra som nå!

Gode samtaler

Tidligere har de store hjertene hatt juleønsker fra barn. Men i år gikk utfordringen til eldre på Finsalsenteret, dagsenteret og Kåtorp-senteret. Noen av de eldre skrev selv ned sine juleønsker, andre fikk hjelp av de ansatte etter samtaler over kaffen.

– Vi har ledd, vi har grått. Denne utfordringen har gitt mye rom for den gode samtalen. Det har vært så fint, sier Kristin M. Lorentzen, avdelingsleder for avdeling B på Finsalsenteret. Sammen med kollegaene Ane Børresen, avdelingsleder for C og Berit Johnsen, avdelingsleder for A, er hun overrasket over hvor djupt jula og juleønskene sitter hos de eldre og hvor klare ønsker de har hatt.

Såre ønsker

– Det var mange uventa ønsker og mange sjarmerende ønsker, sier Ane Børresen.

For her svinger det veldig: Fra ønsker om fred i verden, til damen på 80 som ønsker seg mye godteri, eller hun på 82 som ønsker seg ei praktisk håndveske! For ikke å snakke om kvinnen på 95 som ønsker seg mer håndball på TV, eller kvinnen på 96 som ønsket seg vin til maten! Her er det også mange ønsker om god helse, skrevet av eldre på både 80 og 90 år.

Men det er også noen ønsker som har kalt på tårene: Hun som ønsker besøk fra familien sin, kvinnen på 92 som ønsker at hun bor nærmere døtrene sine og mannen på 72 som «bare» ønsker seg ei vanlig jul hjemme er bare noen av dem.

–Jeg vil tro at det er mange som kjenner det når de leser disse ønskene, sier Berit Johnsen.

Får ikke sett dem

De ansatte er veldig fornøyd med at julegatekomiteen har gitt de eldre sjansen til å komme med sine ønsker. Men det er nok de færreste av de eldre hjerteskriverne som får oppleve å se hjertene på plass på treet på Stortorget.

– Det handler ikke om at vi ikke vil, men rett og slett at vi ikke får det til siden mange av de eldre ikke er i stand til å dra ned til sentrum og at vi ikke har bemanning til det. Men vi har et ønske om å dra en tur med noen av dem på en vanlig hverdag, sier Kristin M. Lorentzen.

De gode erfaringene med å skrive juleønsker vil avdelingslederne ta med seg. Om det ikke blir ønsker på juletreet på Stortorget, kan det bli hjerter på Finsalsentret neste år!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat