buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
GIR SEG: Flere ønsker at Morten Aspeli skal fortsette som politiker, men han er fast bestemt på at han gir seg om to år.FOTO: Trond Lillebo
 
Aspeli vil rydde opp i Ap før han gir seg
Morten Aspeli sier endelig nei til å bli Arbeiderpartiets ordførerkandidat. Nå skal han bruke de siste to årene av sin politiske karriere til å bidra til å samle et lokalparti han mener framstår som splittet.

Publisert: 29.jun.2017 06:12
Oppdatert: 29.jun.2017 06:18

Da nyheten om at det var Morten Aspeli som skulle overta som Arbeiderpartiets gruppeleder etter at Grete Solli flyttet og meldte seg ut av Hamar-politikken, var det flere som tenkte at dette betydde at han kanskje hadde revurdert sitt valg om å trekke seg fra politikken. HA vet også at Aspeli har fått flere henvendelser fra personer både internt i partiet og fra «vanlige» folk, som har forsøkt å overtale ham til å ombestemme seg og som også ønsker at han skal være partiets ordførerkandidat.

Slik blir det ikke.

– Det er helt uaktuelt. Jeg har bestemt meg og ingenting har endret seg siden den gang. Jeg har vært med i Hamar-politikken i 16 år og sittet i formannskapet i 14 av dem.

– Så det er ingen mulighet for at du melder deg på i kampen om å bli Aps ordførerkandidat?

– Nei. Etter disse to årene er jeg ferdig. Jeg skal ikke stå på lista engang.

Knakk ryggen

Han trekker fram de mange årene han har vært i politikken som hovedgrunnen til at han vil gjøre noe annet. Men også helse er en viktig bit. For ett år siden brakk Morten Aspeli ryggen – noe som gjorde ham langtidssykemeldt fra jobben sin. Han er nå mye bedre, men er avhengig av daglig mosjon og trening for å holde smertene på avstand.

– Det er ikke bråket i partiet som gjør at du ikke orker dette da?

– Nei. Det handler ikke om det, sier han.

Med bråket menes den dårlige stemningen som har vært i Hamar Ap etter at de tapte valget i 2015. Om da en fraksjon ønsket å fjerne lederen i Hamar Ap, Thomas Langeland Jørgensen, og om tilsynelatende mistillit mot Aspeli og ledelsen i Hamar Ap. Om kjeft og beskyldninger om illojalitet da Aspeli gikk for det østlige trasévalget.

Mener partiet er splittet

Aspeli sier dette bråket ikke var en faktor da han bestemte seg for ikke å satse videre på politikken, men vedgår at ikke alt er på stell i partiet sitt.

– Det handler ikke om enkeltpersoner, men om et teamarbeid dersom du skal lykkes i politikken. Foran valget i 2011 gjorde vi mye riktig. Vi hadde gode saker som folk kjente igjen, og vi hadde en drive i partiet. Vi sto samlet på en veldig god måte. Det var et parti som var mer samlet enn det har vært en periode nå.

– Kan du utdype dette?

– Et godt lag trekker i samme retning, men både du og andre har registrert at vi ikke er så samlet som vi burde være. Du var jo selv til stede på årsmøtet. Det er jo ikke slik et parti skifter leder, sier Aspeli.

Han er klar på at partiet må gjøre noe internt fram mot valget om to år dersom de skal vinne tilbake makten i byen.

– Et parti som velgerne ikke opplever at står samlet, vinner heller ikke oppslutning. I løpet av perioden etter sist valg og fram til nå, har det ikke vært slik det skal være. Et godt lag trekker i samme retning, sier han åpenhjertig.

Jernbanesaken

Foruten bråket på Hamar Aps årsmøtet, som i realiteten var et tegn til misnøye mot Aspeli og leder Thomas Langeland Jørgensen, er det spesielt én annen sak som har bidratt til urolighetene i partiet og en viss motstand mot Morten Aspeli: Jernbanesaken.

Aspeli var en av få som offentlig flagget at han var for den østlige jernbanetraseen – noe han fikk kjeft for internt. Dette til tross for at partiet hadde bestemt at kommunestyregruppa fikk «lov» til å stemme for sitt personlige syn i saken.

– Men jeg har ikke fått kjeft av mange personer. Blant alle Aps medlemmer var det en liten gruppe som reagerte, men det store flertallet har ikke uttrykt seg noe konkret om mitt syn i det hele tatt. Er det noe jeg har lært i politikken er det å ikke bare høre på de som skriker høyest. Det finnes alltid en stor gruppe mennesker som ikke sier noe. Det er noe man også ser i jernbanesaken, som til tider har hatt en røff tone i sosiale medier. Dersom man bare skulle hørt på dem som roper høyest, ville man som politiker glemt en stor gruppe mennesker, sier Aspeli.

– Hvem mener du bør bli ordførerkandidaten til Hamar Arbeiderparti?

– Det må partiet finne ut av.

Han er selv ikke med i arbeidsgruppen som jobber med dette spørsmålet, men sier han mer enn gjerne vil bidra i dette arbeidet, og ikke minst i arbeidet med å gjenreise Hamar Ap og få bort splittelsene i løpet av de to årene han har igjen.

– Arbeiderpartiet har gitt meg så mye så jeg gir mer enn gjerne noe igjen. Jeg tror selv jeg har noe å bidra med. Jeg mener selv vi gjorde mye riktig i valgkampen da jeg endte opp som ordfører, og jeg lærte mye om hvordan man skal gjennomføre en god valgkamp. Og som gruppeleder for Hamar Ap og representant i formannskapet skal jeg gi alt for å få gjennomført politikk de siste to årene. Samfunnsengasjementet mitt er fortsatt på topp, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat