buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MYE LEVERES: Stein Lyftingsmo er glad for at folk leveres inn medisin, men håper enda flere vil ta i bruk returposene og komme med medisiner som de rydder bort. Mai Riise fra Hias viser fram dorullen med flere påminninger om hva som ikke skal kastes i vasken eller i do.
 
Ber deg rydde opp i medisinskapet ditt
Kaster du gammel medisin i do? – Vær så snill, ikke gjør det. Levér det heller til apoteket, sier farmasøyt Stein Lyftingsmo på Apotek 1.

Publisert: 02.okt.2017 15:17
Oppdatert: 02.okt.2017 15:20

Vann- og avløpssjef i Hias, Mai Riise, støtter henstillingen.

– Renseanleggene hos oss er ikke bygget for å håndtere medisiner og miljøgifter. Det er ingen metode for å få det ut av kretsløpet. Derfor må vi forsøke å stoppe det før det havner i do eller i vasken, sier Mai Riise.

Med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet har det nå pågått en kampanje rettet mot brukerne. Her har også Norsk Vann og Apotekforeningen vært aktive. Målet er felles: Få brukerne til å bli bevisste på at medisiner må leveres inn, ikke kastes eller skylles ned.

Stein Lyftingsmo ser at kampanjen har virket. Det er blitt levert inn betydelig mye mer medisiner nå enn ellers i året. Medisinene som sendes inn blir brent ved så høy temperatur at de ikke lenger utgjør noe miljøproblem. Han er spesielt opptatt av at antibiotika og medisiner med hormoner ikke må havne på avveie.

–Det er flere gode grunner til å rydde i medisinskapet. Fjern både gamle medisiner og medisiner du ikke bruker lenger. For eldre, som gjerne bruker mange medisiner hver dag, er det greit å slippe å ha enda flere medisiner å forholde seg til, sier Stein Lyftingsmo. Han forteller at 10 prosent av innleggelsene på medisinske avdelinger er legemiddelrelaterte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat