buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BER OM MER PENGER: Kjærsti Bakke, virksomhetsleder for Barnas Stasjon, inviterte Hamars politikere for å overbevise dem om å bidra med mer penger. Foto: Remi Laakso
 
Ber en bønn for barna
Blå Kors Barnas Stasjon Hamar har mottatt både 500.000 og 250.000 kroner som årsbidrag fra Hamar kommune. Nå ber virksomhetsleder Kjærsti Bakke om 900.000.

Publisert: 08.nov.2016 18:07
Oppdatert: 09.nov.2016 13:28

Denne uka inviterte hun Hamar-politikerne til Barnas Stasjon, for å informere dem om virksomheten, for å spandere en laksemiddag – og selvsagt for å be om mer penger. Ti politikere kom, med ordfører Einar Busterud (BBL) i spissen.

– Dere mottar årlig 250.000, Hva er grunnen til at dere nå ber om 900.000? Spurte ordføreren.

– Vi driver med underskudd hvert år, vi er underfinansierte, sa distriktsdirektør i Blå Kors Magnar Lie.

Virksomhetsleder Kjærsti Bakke la til at Barnas Stasjon også ønsker et mer systematisk samarbeid med kommunen, at kommunen kan få mer fra «stasjonen» enn i dag – og at hun og staben hennes ønsker å avlaste kommunen i større grad enn i dag.

får mer i andre byer

Blå Kors Barnas Stasjon er et sted for alle barn (0-8 år) og foreldre som har utfordringer (rus/psykiatri) som kan skade barna.

Barnas Stasjon ble etablert etter TV-aksjonen i 2008. I tillegg til at Blå Kors har etablert dette tilbudet i Hamar, finnes Barnas Stasjon både i Drammen, Trondheim, Kristiansand, Fredrikstad og Oslo.

Distriktsdirektør i Blå Kors Magnar Lie forteller til Hamar Arbeiderblad om større kommunale tilskudd i de andre byene:

– I Trondheim mottar Barnas Stasjon tre millioner, i Fredrikstad 1,5 millioner, i Kristiansand nær millionen og i Drammen 600.000 kroner.

– Synes du bidraget fra Hamar kommune på 250.000 er spinkelt?

– Vi vil jo gjerne ha et større beløp for å hjelpe flere.

HJELPER 30 FAMILIER

Barnas Stasjon Hamar hjalp så mange som 75 familier i 2011, skrev HA den gangen. Virksomhetsleder Kjærsti Bakke fortalte under politikerbesøket at hun og staben i dag har redusert antall familier for å gjøre en god nok jobb for den enkelte familie, og at Barnas Stasjon Hamar i dag hjelper cirka 30 familier.

Hun benyttet anledningen til å fortelle politikerne om arbeidet som gjøres, både inne på stasjonen og med aktiviteter utendørs.

Ordføreren avviste ikke ønsket om mer penger der og da, han sa at alt handler om hva man får ut av pengene – men minnet om at budsjettet i kommunen for tiden skjæres kraftig ned.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat