buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
GOD ALLIANSE: Ellen Østborg og Itzy jobbe godt sammen på sine daglige turer gjennom Hamar. Men da må Itzy få jobbe i fred.
 
Ber om at Itzy må få gjøre jobben sin
Når labradortispen Itzy går tur sammen med Ellen Østborg er hun ute på et viktig oppdrag. Itzy skal hjelpe Ellen trygt fram, men da må hun få gjøre jobben sin.

Publisert: 24.apr.2018 14:48
Oppdatert: 24.apr.2018 15:57

– Det er ikke meningen å være survete eller opptre som politi, men jeg har så lyst til å beholde Itzy i mange år, sier Ellen Østborg.

På Førerhundens dag onsdag vil hun benytte anledningen til å fortelle hvor viktig det er at vi ikke forstyrrer en førerhund. Det gjelder både andre hundeeiere, men også oss andre uten hund.

Tankeløshet

Ellen Østborg er veldig svaksynt, og Itzy har vært hennes allierte siden oktober 2014.

– Vi er godt samkjørte, og Itzy er selvstendig og finner gode løsninger for meg hvis det dukker opp hindringer på de vante rutene vi går, sier Ellen.

Men de daglige rundene blir ofte forstyrret av andres tankeløshet og uvitenhet. Det verste er når andre hundeeiere ikke har kontroll på hundene sine og kommer busende på Itzy.

– Jeg får ikke like lett oversikt over ting som skjer rundt meg, og særlig ikke de som kommer brått og uventet. Da kan jeg skvette og bli veldig redd, før jeg får oversikt og kontroll på en situasjon. Itzy kan også bli redd og usikker. Hun er fremdeles ei trygg jente, men gjentatte ublide møter med andre hunder øker sjansen for at hun blir påvirket i negativ retning og til slutt ikke kan være mine trygge øyne i hverdagen, sier Ellen Østborg.

Avstand

Hun leder alltid Itzy på sin venstre side. Hennes råd til andre hundeeiere er å gå mellom henne og sin hund slik at avstanden blir størst mulig. Og hvis de stopper opp og venter, er det fint om de sier at de står der med hund slik at hun kan være forberedt.

– Om de vet at de har vansker med å holde igjen hunden sin, er det også fint om de sier fra. Eller kanskje de kan snu og gå en annen veg et lite stykke til vi har kommet forbi, sier hun.

Ikke før har hun fortalt dette før en stor hund kommer byksende mot henne og Itzy. Hundeeieren, som tydeligvis ikke har kontroll på hunden sin, beklager. Men skaden har allerede skjedd.

– Hvert år er det førerhunder som blir tatt ut av tjeneste fordi de er blitt skremt og ikke lenger kan være førerhunder. Jeg vil ikke at det skal skje med Itzy, sier Ellen Østborg.

Itzy er en nydelig hund og det er lett for en som liker hunder å snakke til henne.

– Hun har lett for å søke blikket til den som snakker til henne, men da blir hun ukonsentrert. Det beste rådet er å overse en førerhund. Da gjør hun jobben sin best, sier Ellen Østborg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat