buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Får brev: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) blir bedt om å komme med lovnader for rask innsigelsesbehandling. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Einar ber Sanner om tog-tempo
Ordfører Einar Busterud ber om lovnader om rask behandling av innsigelser til trase for dobbeltspor gjennom Hamar.

Publisert: 06.okt.2016 16:53
Oppdatert: 06.okt.2016 21:34

Kommunedelplanen for dobbeltspor mellom Sørli og Brumunddal har vært ute til høring, og pådratt seg innsigelser til alle traséalternativer. Fylkesmannen i Hedmark har fremmet innsigelse til det østre alternativet, Riksantikvaren til de to vestre og midt, mens Jernbaneverket har fremmet innsigelse mot både det midtre og det østre alternativet.

Direkte til departementet

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har innkalt partene til mekling 15. desember, trass i at fylkesmannen selv har lagt ned en innsigelse.

Nå har ordfører Einar Busterud skrevet brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, hvor ordføreren ber om hjelp.

I brevet skriver Busterud blant annet om fylkesmannens rolle som mekler: «Det kan være grunn til å bemerke at selv om det er vanlig prosedyre at fylkesmannen, også når etaten Fylkesmannen har fremmet innsigelse, kan det stilles spørsmål om denne saken er av en slik karakter at det burde brukes settefylkesmann. Eventuelt at uenigheten håndteres direkte i departementet.»

Rask behandling

Hovedhensikten med brevet til Sanner er å få en tilbakemelding fra departementet om Hamar kommune kan påregne en rask innsigelsesbehandling hos departementet med vedtak av kommunedelplanen for dobbeltspor forbi Hamar, slik at framdriften ikke forsinkes på grunn av manglende planavklaring. Busterud skriver: «Departementets vedtak etter plan- og bygningsloven er endelig, og med departementets vedtak vil da nødvendig plangrunnlag være på plass.»

Bakteppet er at det må foreligge en godkjent kommunedelplan for at dobbeltsporet mellom Sørli og Brumunddal kan bli prioritert i første fireårsperiode i Ny Nasjonal transportplan som skal vedtas i Stortinget i juni neste år.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKREVET BREV: Ordfører Einar Busterud. FOTO: ELI J. HAUGEN
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat