24. apr
 
Brenner for å få flere barn ut på isen
– Vi stiller så gjerne opp for å få barn ut på isen her i Vikingskipet, sier Stein Andersen i skøytegruppa i Hamar Idrettslag.

Publisert: 11.des.2017 06:30
Oppdatert: 11.des.2017 06:39

Sammen med flere veteraner i skøytegruppa har han tatt initiativet til et samarbeid med Hamar-skolene. Håpet deres er at skolene i løpet av vinteren legger inn skøytetimer i Vikingskipet.

På isen tar veteranene over og lærer bort litt skøyteteknikk. Men først og fremst formidler de glede over å kunne være på isen.

Dette året var det ikke så mange skoler som responderte på tilbudet fra skøyteveteranene, men Stein Andersen har ikke tenkt å gi opp.

– Neste år skal vi være mye tidligere ute slik at skolene får lagt det inn i årsplanen sin, sier han.

Da Krøniken var på besøk, var det 30 elever fra Prestrud skole som var på isen. Etter kort tid var de aller fleste i full aktivitet, og de aller fleste viste at det slett ikke var første gang de gikk på skøyter.

– Jeg har gått mye på skøyter på Greveløkka, men det er artig å være her, sa Nicolai Jonsrud.

Flere av de andre nikker, Greveløkka er populært.

I tillegg til elevene fra Prestrud, har veteranene også hatt besøk fra Lovisenberg skole. Hver skole får tre besøksdager, og skøytegruppa har fått støtte fra Lions-klubbene slik at busstransporten er dekket.

– Jeg minner om at det er gratis istid for alle Hamar-skolene på dagtid. Fra klokka 18 til 20 kan alle som vil gå på skøyter rundt i banene, og jeg skulle ønske at mange flere ville ta en tur hit, sier Stein Andersen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.