buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Busterud forsvarer timeprisen
Ordfører Einar Busterud synes en timepris på 1.100 kroner til styrelederen i Ankerskogen ikke er mye å bråke med.

Publisert: 17.mar.2017 21:19
Oppdatert: 17.mar.2017 21:19

Ankerskogen kan legge fram et positivt årsresultat for 2016, for første gang på mange år. Busterud tilskriver resultatforbedringen styret og styreleder Jens G. Bergaust.

Timeprisen på 1.100 kroner var avtalt før Bergaust tiltrådte, og ifølge Busterud er det i det nedre sjiktet for hva kommunen betaler for konsulentbistand.

Både Busterud og Bergaust har eierinteresser i selskapene Sten& Stønn og Hamar minilager. Begge springer ut av gårdsdrift i Øvre Vang.

– Ja, vi har et samarbeid, men jeg har ikke vært involvert i hvem som ble valgt inn i dette styret. Det er det eierskapssekretariatet og valgkomiteen som jobber med. Hadde jeg vært til stede på formannskapet onsdag, ville jeg ha meldt meg inhabil i saken om styregodtgjørelse, sier Busterud.

Leder Mette Braathen i eierskapssekretariatet opplyser at det er valgkomiteen som består av Braathen og to politikerne Grete Solli (Ap) og Inga Borud (BBL), som innstiller i styrevalg. De prøver å gå bredt ut og vurderer flere kandidater. Det skjedde også i dette tilfellet.

– Hamar kommune ønsker ikke at styreledere og styremedlemmer skal ha konsulentoppdrag for selskapene de leder. Men vi har sett at det i enkelte perioder er behov for at styret, for å kunne jobbe effektivt, bruker egne ressurser i stedet for å leie inn konsulenter. Kommunen har da valgt å godtgjøre dette særskilt, sier Braathen.

I eiermeldingen er det presisert at det skal være åpenhet om dette, og at det ikke skal være varige ordninger.

Braathen sier de har avtaler som ligger under, på nivå og over den timeprisen som er avtalt med Bergaust.

Selskapene som i perioder har hatt forhøyet godtgjøring har vært Strandsonen Infrastruktur (avviklet), sportsanleggsselskapene og Hamar Energi Holding.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat