buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
NY BUTIKK: Siw Aina Pettersen (t.v) og Torunn Meyer (t.v) gleder seg sammen med Detelina Nenova i den nye sybutikken hennes på Maxi. FOTO: Trude Ånnevik
 
Detelina utvidet systua med sybutikk
Fredag kunne Detelina Nenova (22) endelig åpne sybutikken sin på Maxi. – Men jeg skal fortsatt sy for kundene mine, sier hun.

Publisert: 11.jun.2017 15:02
Oppdatert: 11.jun.2017 17:26

Det er det sikkert mange i Hamar-området som er veldig glad for å høre. Detelina åpnet systua si på Maxi 1. desember i 2015 og ganske raskt fikk hun mange oppdrag, både søm og reparasjoner.

Men hele tiden har hun hatt et ønske om å kunne stå på flere bein. Det skjøt fart da hun vant en pris gjennom Sparebanken Hedmark. De hadde sans for planene til Detelina, ga henne 50.000 kroner, veiledning om management, økonomistyring og design. De 30 kvadratmeterne ble byttet ut med lokaler på vel 100 kvadratmeter. Inventaret har stått klart i flere måneder allerede.

– Men det er først nå jeg har hatt tid til å fylle opp hyllene med knapper, bånd og tilbehør. Før 17. mai hadde jeg så utrolig my som skulle være ferdig så butikken måtte bare vente. Noe stoff er kommet på plass, men jeg har mye mer, sier Detelina, litt overrasket over den store interessen for den nye butikken hennes.

I første omgang skal hun få hjelp av moren sin til å stå i butikken slik at hun fortsatt kan sy på bakrommet.

Detelina, som egentlig er fra Bulgaria, kom til Norge i 2010. Etter bare to år begynte hun på Katta, på Design og tekstil. Etter skolen var hun i praksis på systua på Domkirkeodden. På åpningsdagen var både læreren hennes, Siw Aina Pettersen og leder for systua, Torunn Meyer, til stede, begge veldig stolte over hva Detelina har fått til.

– Vi så at Detelina virkelig ville. Hun har svennebrevet sitt i bunnen, og det er flott at hun våger å satse, sier de to.

Detelina takker både læremestrene sine og familien for den støtten hun har fått.

– Siw Aina og Torunn sa at jeg ikke måtte slutte å sy så jeg hørte på dem. Men ellers føles det som jeg har vært på rett sted til rett tid og møtt de riktige personene, sier en veldig takknemlig Detelina.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat