buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Forskjeller: Det er store prisforskjeller på utleiemarkedet i Hamar. En utleier HA har snakket med leier selv ut leilighet på 70 kvadratmeter for 3.500 kroner i måneden, og mener man kan finne rimelige alternativer om man ikke er kresen. ILLUSTRASJONSFOTO: Trond Lillebo
 
Dobbelt så stort til halve prisen
En utleier i Hamar mener det fint er mulig å leie rimelig på det private markedet i byen. Han leier ut 70 kvadratmeter for 3.500 kroner i måneden.

Publisert: 13.jan.2017 16:36
Oppdatert: 13.jan.2017 18:46

Torsdag skrev HA om Trude Bekkelien Strøm (21) som betaler 6.575 kroner i leie for ettromsleiligheten på 27 kvadratmeter i Heidmanns gate i Hamar. Hun leier av Studentsamskipnaden i Innlandet (Sinn). Hun er ikke alene om å betale over 6.000 kroner for leilighet som Sinn leier ut.

En person som leier ut leilighet på Ridabu, forteller at det er fint mulig å finne langt rimeligere leiligheter på det private markedet i Hamar.

– Om man ikke er veldig kresen, er det store muligheter for å finne rimelige leiligheter i Hamar, sier utleieren som ikke ønsker å stå fram med navn.

Større og rimeligere

Utleieren forteller at leiligheten han leier ut er både større og rimeligere enn det Strøm betaler for sin leilighet via Sinn.

– Leiligheten er på 70 kvadratmeter og jeg tar 3.500 kroner i måneden. Da må leietakeren betale strøm selv. Det er stue og soverom i ett, kjøkkenkrok, bad og egen inngang, forteller han.

Han understreker at standarden på leiligheten han leier ut da er lavere enn på leilighetene som Sinn leier ut, og at det utvilsomt har innvirkning på prisen han tar for leiligheten.

Han tror mange ønsker å leie rimelig framfor å ha veldig høy standard på leieboligene.

– Jeg hadde tenkt å pusse opp leiligheten før den nåværende leieboeren flyttet inn, men han ville heller ha lavest mulig pris og trengte ikke veldig høy standard, sier han.

Gjennomsnitt: 5.970

HA har vært i kontakt med både Statistisk sentralbyrå (SSB) og Leieboerforeningen for å finne statistikk på leieprisene, men det er lite statistikk for Hamar og Hedmark på dette området.

Derimot finnes det statistikk for gjennomsnittlig månedlig leiepris for tettsteder med over 20.000 innbyggere i SSBs leiemarkedsundersøkelse. Her faller Hamar inn.

I 2016 var gjennomsnittlig pris for en ettromsleilighet i tettsteder med over 20.000 innbyggere på 5.970 kroner. Denne statistikken tar ikke hensyn til hvor mange kvadratmeter leiligheten er på.

Statistikken inneholder også tall for såkalt predikert månedlig leie. Det vil si en estimert månedlig leie der alle rabatter som blant annet studenthybler leie av familie og lignende er trukket fra. Her er månedlig leie for en ettromsleilighet på 30 kvadratmeter beregnet til 5.800 kroner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat