buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GUIDER: Museumspedagog Asbjørg Einvik Vestli og Mari Sjølie håper flere vil være syngende guide på Domkirkeodden.
 
Drømmesommer-jobben kan bli din
Mari Sjølie fra Åsvang synes hun har drømmesommerjobb som syngende guide på Domkirkeodden. Nå leter museet etter flere guider. Her kan du høre henne synge.

Publisert: 09.feb.2018 15:42
Oppdatert: 09.feb.2018 16:41

Mari er student på Høgskolen i Hamar og skal bli musikklærer. Denne sommeren er hun syngende guide på Odden for femte år på rad.

Nede til høyre er det en video der du kan se og høre henne synge.

– Det viser jo bare hvor godt jeg trives, og det er flere som har vært her lengre enn meg, sier hun. I tillegg til gregoriansk sang, framfører hun gjerne folkemusikk og nyere klassisk sang.

Men nå trenger museet flere som kan dele på oppgaven. Museumssesongen starter allerede 19. mai og varer helt til september og museet har behov for mellom 10 og 12 guider, slik at de kan fylle hele sesongen. Mange av guidene har vært rekruttert fra musikklinja på Stange videregående skole, Høgskolen og fra Toneheim.

– Vi oppfordrer både jenter og gutter til å søke. Kravet vi stiller er at de må være over 18 år, utadvendte, interessert i historie og at de må kunne synge eller spille et instrument, sier museumspedagog Asbjørg Einvik Vestli og legger til: – Vi spør spesielt guttene om de er komfortable med å gå i kutte, for det må de nemlig, sier hun og ler.

I år er det 20 årsjubileum for vernebygget, og tradisjonen med syngende guider er nesten like gammel. I dag er det kanskje bare på Troldhaugen og Domkirkeodden som har dette tilbudet fast.

– Mange som kommer inn i Domen er ikke forberedt på det, og vi ser ofte at de blir rørt. Det er fint å oppleve det, sier Mari Sjølie.

Hun synes det er spennende å møte reisende fra mange land, og hun setter pris på at guidene kan forme innholdet i jobben sjøl ut fra hvilke grupper som kommer på besøk og hvilken del av Domkirkeodden de er mest interessert i.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat