buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
LØS­NING I SIK­TE: Sti­ne Gulbrandsen (27) og pap­pa Mor­ten Gulbrandsen var dypt for­tvi­let da HA be­søk­te dem 15. feb­ruar. I dag er stem­nin­gen langt bed­re et­ter at kom­mu­nen opp­lys­te at bo­støt­ten vil bli vi­de­re­ført – bare i en an­nen form. FOTO: Chris­ti­an E. Berg­heim
 
CP-rammede Stine får likevel bostøtte
HA har tidligere skrevet om Stine Gulbrandsen som fryktet å miste bostøtten. Nå varsler Hamar kommune at det hele er basert på en misforståelse.

Publisert: 20.feb.2017 10:54
Oppdatert: 20.feb.2017 11:00

16. februar omtalte HA hvordan cerebral parese-rammede Stine Gulbrandsen (27) hadde mistet hele den kommunale bostøtten fordi hun tjente 157 kroner for mye i måneden.

Bostøtten har fram til nå vært 34.700 kroner i året, noe som har gjort det mulig for Gulbrandsen å bo i egen leilighet i Holsetgården i Østregate.

Uten støtten, og med høye månedlige utgifter til blant annet medisiner og fysioterapi, fryktet Gulbrandsen at hun ikke ville ha råd til å bli boende.

– En stor misforståelse

Mandag kunne derimot kommunens boligkonsulent Shahab Shahedi oppklare det han mener er en stor misforståelse.

– Det er riktig at Gulbrandsen har mistet den kommunale bostøtten. Årsaken er at minstesatsene ble justert ned 1. juli i fjor. Men, fra og med januar i år vil hun få utbetalt statlig bostøtte i stedet. Beløpet skal ikke bli noe lavere enn det har vært fram til nyttår. Her må brevene fra kommunen ha blitt misforstått totalt, sier han.

Shahedi sier Gulbrandsen ble ufør før 2015, og at de nye reglene rundt minstesatsene derfor ikke berører økonomien hennes.

– Hadde hun derimot blitt ufør etter 2015, da hadde hun ikke fått bostøtte, sier han.

Shahedi opplyser at kommunen har innkalt Gulbrandsen til en samtale rundt bostøtten hennes. Møtet vil etter planen bli gjennomført i løpet av neste uke.

Shahedi sier det nå blir opp til Husbanken å avgjøre hvordan bostøtten til Gulbrandsen og andre i hennes situasjon vil utvikle seg i tiden framover.

Lettelse og glede

Morten Gulbrandsen er glad for at saken ser ut til å løse seg. På vegne av datteren og familien forteller han om en stor lettelse.

– Det er selvsagt hyggelig hvis det nå ordner seg. Det har vært veldig slitsomt å måtte holde på så lenge med denne saken, sier han.

Gulbrandsen tør likevel ikke juble før alt er ordnet og pengene er inne på konto. Han forteller om en voldsom og overveldende oppmerksomhet i etterkant av HAs første artikkel.

– Saken har blitt veldig mye delt og kommentert på Facebook, både på godt og vondt. Vi har bevisst valgt å ikke involvere oss i noen offentlig debatt. Det hadde blitt for strevsomt, sier han.

Gulbrandsen er uansett mest glad for at det nå ser ut til å gå mot en økonomisk tryggere framtid.

– Dette betyr mye for oss og Stine, avslutter han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat