buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
I FARTEN: Stavganggruppa i farten langs Mjøsa. Fra venstre: Aase Hestsveen, Erna Kampenhøy, Ragnhild Misterosen, Inger Skonnord, Bjørg Bårdseng, Svanhild Bratberg, Maryon Huuse, Ragnhild Murvold, Arild Molstad, Randi Gravdal, Liv Pettersen og Guri Anne Selvik Gustafson.FOTO: Trude Ånnevik
 
Feiret 15 års jubileum med tur langs Mjøsa
Denne uka kunne Stavganggruppa på Finsal feire sine første 15 år. Det markerte de med en tur i finværet langs Mjøsa.

Publisert: 27.jun.2018 06:58
Oppdatert: 27.jun.2018 07:08

Hver mandag formiddag, bortsett fra ferier, har stavganggruppa gått sin runde på rundt halvannen time med utgangspunkt i Finsalsenteret. Det er blitt utallige turer rundt Sole, til Vidarshov og Lovisenberg, og alle turer er blitt avsluttet med en kaffekopp i kantina på Finsal.

– Vi går uansett hvordan været er, forteller Randi Gravdal, som bare går under tilnavnet «sjefen». For det var Randi som var bindeleddet til Frivilligsentralen som tok initiativ til Stavganggruppa for 15 år siden. Og slik har det vært i alle disse årene.

De var rundt 25 da de startet, nå er de på det jevne 10–12 som går hver mandag. Og det er faktisk tre av dagens stavgangene som har vært med i alle 15 årene. Noen har fremdeles med seg staver, men de fleste går uten. Det er ikke det viktigste.

– Det er god trim, og så er det veldig sosialt å møtes, sier Bjørg Bårdseng.

Og flere av de andre stemmer i: Det er ikke sikkert at de hadde gått ut når det regner sidelengs. Men det er lettere å komme seg ut når det er noen som venter.

Arild Molstad er eneste karen i følget, og han vet ikke hva som må til for å få flere menn opp av stolen.

– Jeg har spurt flere, men de trives vel best i sofaen, sier han og ler.

For sjefen sjøl, Randi Gravdal, er mandagsturen bare en av mange turer i løpet av uka. I fjor gikk hun over 100 mil.

– Jeg har passert 50 mil nå så vi får se hvor langt det blir, sier hun, før følget trasker videre i retning Frivilligsentralen og en kaffekopp.

Turen langs Mjøsstranda var den siste før stavganggruppa tar ferie, men 8. august er de i gang igjen. Da håper de at det er enda flere som vil bli med på en lett trimtur på mandag formiddag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat