buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FRIVILLIGE: Det var de frivilliges dag da Home Starts 10 års jubileum ble feiret mandag. Guri Teien (t.h) holdt tale fra de frivillige. Her står hun sammen med Ingun Eriksen (f.v.), Kari Melby, Anne Berit Aspeli Løkken og Karin Herlin Solberg. FOTO: Trude Ånnevik
 
Feiret de første 10 årene til Home Start
De har lagt ned tusenvis av frivillige timer hos familier som trenger litt ekstra hjelp. Mandag var det de frivillige som ble hyllet da Home Start Hamar fylte 10 år.

Publisert: 03.apr.2017 15:51
Oppdatert: 03.apr.2017 16:17

Rundt 70 gjester var med da 10 årsjubileet ble markert på Frimurerlosjen. Eva Eidem og Linda Soløst, som sammen leder det frivillige arbeidet i Home Start Familiekontakten Hamar, kunne ønske velkommen 23 av de totalt 33 som arbeider som familiekontakter i Hamar. Her var også noen gjester fra Home Start i Stange og Kongsvinger. I tillegg kom samarbeidspartnerne på rad og rekke; frivilligsentralen, lederne for helsesøstre og barnehage, samt Røde Kors og lederen for Home Start Norge. Her var også ordføreren, varaordføreren og rådmannen. Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) var også på plass.

Familiekontaktene

Eva Eidem og Linda Soløst var glad for den gode oppslutningen, men var helt klare på at Home Start er helt avhengig av de frivillige familiekontaktene for å kunne gjøre jobben sin som støttespillere ute i familiene.

Som mange kjenner til er Home Start Familiekontakten et tilbud for barnefamilier som trenger litt ekstra hjelp i en periode. Alle familiekontaktene går på kurs for å kunne være frivillige, og de er knyttet til familien to til fire timer hver uke inntil et halvt år.

Da Hamar-avdelingen av Home Start ble opprettet i 2007, var det to-tre familier som fikk hjelp.

– I 2016 var vi inne i 50 familier med til sammen 100 barn. vi har nå 33 frivillige, og vi ser at 35–36 frivillige er på grensa av hva vi kan betjene med én stilling, Men vi skal faktisk sette i gang nye kurs så det kan godt tenkes at det blir flere, sier Eva Eidem.

FORTSATT MED

Av dem som var med da Home Start ble startet i 2007, er det fremdeles åtte som er med 10 år etter. Guri Teien var klar som Home-starter i mai 2008 og er fremdeles aktiv. Hun arbeider mye med flyktninger og innvandrere og synes det gir mye.

– Det er mange frivillige timer, ja, men det gir meg mer enn det krever, sier Guri Teien som hilste fra de frivillige under markeringen. Der sørget hun også for å takke de som koordinerer arbeidet og som alltid er der for å støtte. Hun framhevet også samlingene for de frivillige og kurs som sørger for at hele tiden føler seg mer kompetente til å gjøre en god jobb.

Markeringen mandag ble en fin blanding av hilsninger og historien bak Home Start.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat