buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Feiret elevmangfoldet
På Prestrud skole er det samlet barn som har foreldre fra hele 48 ulike land. Torsdag var de samlet til en internasjonal festkveld.

Publisert: 27.okt.2016 19:05
Oppdatert: 28.okt.2016 09:16

Prestrudhallen var forvandlet til en slags internasjonal matmesse da Prestrud skole og FAU inviterte til internasjonal dag. Der fikk store og små blant annet smake på mat fra alle verdens hjørner og se folkedrakter svinge seg på catwalken.

– Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha barn på en skole med så stort mangfold, sier FAU-leder Kjersti Lyngvær.

Hun har holdt i trådene for arrangementet sammen med ansatte fra skolen. Internasjonal dag er arrangert hvert år siden 2011. Fungerende rektor Gerda Vee var en av initiativtakerne da det ble dratt i gang.

– Formen har endret seg litt for hvert år. Nå får man torgfølelsen. Vi går rundt, og vi vet ikke helt hva alt er, sier hun.

RETTER FRA HELE VERDEN

Foreldre og barn fra en rekke familier sørget for matservering. Pamela Samsukal fra Sør-Afrika og barna Katelyn Tira (9), Stian Jakob (7) og Freya Ann (5) hadde med seg braai og biltong, to Sør-Afrikanske spesialiteter. De yngste jentene hadde samtidig klær fra India.

– Familien min er opprinnelig fra India, men vi var fjerdegenerasjon i Sør-Afrika. Så vi har tatt med litt av begge deler. Jeg synes dette er et veldig fint opplegg, sier Pamera Samsukal.

Aurora Mustafa (9) og familien hadde med mat fra Kosovo.

– Dette er noe som heter burek, forklarer 9-åringen.

Hun sier hun synes det er moro å møte andre elever og foreldre på internasjonal dag.

– Det er ganske spesielt å være her. Man får se og prøve nye ting, mat og sånt, sier Aurora Mustafa.

Ordfører Einar Busterud var til stede og kastet glans over arrangementet. Han hevdet at han la på seg to kilo i løpet av kvelden.

SANG BARNESANGER PÅ POLSK

På Prestrud er hverdagen internasjonal. Elevene har foreldre fra 48 ulike land. Den siste uka har de lært hverandre om landene sine.

– I internasjonal uke har elevene kunnet velge mellom 30 ulike aktiviteter. Noen har lært å skrive navnet sitt på somalisk, noen har brettet papir, og noen har sunget hode, skulder, kne og tå på polsk, forteller lærer Marie Ree.

I forbindelse med torsdagens festkveld i Prestrudhallen hadde velkomstklassen tegnet tegninger og hengt opp på veggen. Der skulle de tegne sin ferd til Norge fra hjemlandet, og noen hadde tegnet båten de reiste med fra Syria til Tyrkia.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat