buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
REFLEKSDAGEN: Marianne Mittet Solbraa og Arne Magnus Hekne minner deg om refleks og å passe deg for elgen på årets refleksdag.
FOTO: TRUDE ÅNNEVIK
 
Finn fram refleksen og pass deg for elgen!
– Let i skuffen i gangen og sett på reflekser på tøyet til alle du er glad i. Men husk også på at elgen ikke har refleks!

Publisert: 18.okt.2017 19:57
Oppdatert: 19.okt.2017 13:21

Marianne Mittet Solbraa, distriktsleder for Trygg Trafikk, kommer med en klar henstilling til deg på årets refleksdag. I år samarbeider Trygg Trafikk med Hedmark fylkeskommune for å gjøre bilistene mer bevisste på vilt i trafikken. På den nasjonale refleksdagen skal Marianne Mittet Solbraa og Arne Magnus Hekne, leder for vilt og trafikk, møte voksne og barn i Kongsvinger – og der er det stor sannsynlighet for at skogens konge også møter opp!

– Nå er det 4 av 10 voksne som bruker refleks. Men det er 0 av 10 elger som bruker refleks, det må vi være bevisste på, sier Marianne Mittet Solbraa.

Barn er blitt mye flinkere til å bruke refleks. Det har også sammenheng med at mye barnetøy nå er utstyrt med refleks. Men refleksbruken dabber veldig av for ungdommer og voksne.

LES OGSÅ: Fikk møte Tarkus på refleksdagen

– Ved å ta på den lille brikken reduserer en faren for å bli påkjørt med 85 prosent, sier Solbraa, som viser til undersøkelser der 50 prosent av bilførere på Østlandet har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger de ikke kunne se i mørket.

Med høsten og skumring morgen og kveld, øker faren for å møte på vilt når en er ute og kjører. Hedmark er det fylket som har flest viltpåkjørsler: I 2016 og 2017 ble det påkjørt 1.600 dyr. Det er 4,4 dyr hver dag!

– Alle kan komme ut for en viltpåkjørsel. Men vi prøver å gjøre bilistene mer bevisste på det de ser rundt seg når de kjører i områder med mye vilt. Bruk sidesynet godt, sett ned farten, er bønnen fra Arne Magnus Hekne.

I tillegg til å dele ut reflekser, deler de også ut sperrebånd som kan brukes ved viltpåkjørsler. Her blir du også minnet på at du skal ringe politiet på 02800 ved viltulykker.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat