buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Gruppeleder: Grete T. Solli.
 
Forsvarer stemmegivning
Gruppeleder Grete Solli i Hamar Ap forsvarer at det var riktig av partiet å stemme subsidiært for det østre jernbanealternativet i kommunestyret før jul.

Publisert: 05.jan.2017 19:59
Oppdatert: 05.jan.2017 19:59

Overraskende stemte hele Arbeiderpartiets gruppe subsidiært for øst da valg av jernbanetrasé var oppe i kommunestyret før jul.

Partiets medlemsmøte i forkant var svært tydelig på at Ap gikk for det vestre alternativet.

Å stemme subsidiært for øst var ikke lagt fram for medlemsmøtet i Ap, bekrefter Solli.

Avstemmingsrekkefølgen i kommunestyret ble bestemt på et gruppeledermøte to dager før kommunestyret, og ikke alle i Aps kommunestyregruppe var bekvem med å stemme for øst etter at det vestre alternativet og det som Bane NOR anbefalte.

– To i gruppa signaliserte at de var usikre. De ble fristilt, og fikk avgjøre selv hva de ville stemme for subsidiært. For Ap er det aller viktigst at dobbeltsporet kommer til Hamar, og det er viktigere enn trasévalget. Jeg har forsikret meg om at hele protokollen fra kommunestyrets behandling av saken blir med når den oversendes til departementet, sier Solli.

Hun tviler sterkt på at Aps subsidiære stemmemåte på noe vis vil avgjøre saken.

Av Aps politiske motstandere og øst-forkjempere ble Aps subsidiære stemmegivning nærmest feiret som en seier. Alternativt kunne vesttilhengerne stemt imot, slik Katrine Aalstad (MDG) gjorde.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat