buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
SYMBOLER: Kolibriene er viktig for mayaindianerne, og de er med i flere av bildene til Alvaro Tzaj Yotz. Kari Beth Thørrisen håper mange vil ta en tur innom og se på bildene. FOTO: Trude Ånnevik
 
Fra fjellene i Guatemala til kafé i Hamar
Mayaindianeren Alvaro Tzaj Yotz (22) maler bilder hjemme i fjellandsbyen i Guatemala. Nå kan du se bildene hans på Tante Gerda.

Publisert: 07.mai.2017 21:25
Oppdatert: 07.mai.2017 21:33

Bindeleddet mellom Alvaro i landsbyen San Juan La Laguna og Hamar heter Kari Beth Thørrisen. Hun er musikkpedagog, og i flere år var hun kunstnerisk leder for Dissimilis. Det brakte henne videre til flere land der hun, på oppdrag fra Norad, var med og lagde tilbud for funksjonshemmede barn. Slik kom hun til landsbyen San Juan La Laguna. Der bodde hun hos en familie, og der var også Alvaro. Han hadde tatt utdannelse innen maleri og tegning, og Kari Beth så at han skilte seg ut fra de andre Maya-kunstnerne.

– Han har en kjempegod teknikk, men han har også med seg mye av symbolikken i maya-kulturen. Kolibrier, sommerfugler og den hvite tigeren er med i mange av bildene, men samtidig er det helt annerledes enn den vanlige maya-kunsten, sier Thørrisen.

Leddgikt har satt en stopper for mye av reisevirksomheten hennes, men prosjektet i Guatemala vil hun gjerne følge opp. Derfor er hun der hele februar hvert år. Og da hun var der sist, tok hun med 10 malerier som Alvaro har laget. Håpet er å kunne selge bildene slik at hun kan kjøpe en flybillett til Norge for den unge kunstneren.

– Han har veldig lyst å komme hit og få ny inspirasjon. Det er veldig flott der han bor, men det er begrenset med nye impulser, sier Kari Beth Thørrisen-

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat