buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Frimurerne åpner dørene for publikum
Brenner du inne med mange spørsmål om Frimurerlogen? Fredag kveld kan du få svar.

Publisert: 28.feb.2017 06:32
Oppdatert: 28.feb.2017 06:56

For fredag kveld er det igjen åpent hus i Frimurerlogen.

– Vi har gode erfaringer med slike åpne møter tidligere og prøver igjen, sier ordførende mester i St. Halvard, Per-Olaf Børke. Han håper mange vil ta turen til logen, enten de vil se og høre om dette er noe for dem, eller om de bare vil ha mer informasjon om Frimurerlogen og bygget de holder til i.

– Ta gjerne med kona eller ledsager også, sier Børke, men minner om at det fortsatt bare er menn som kan bli medlemmer.

St. Halvard er Hamars største og eldste loge med 540 medlemmer. Den ble startet i 1908. På grunn av stor pågang, ble St. Torfinn startet i 2001. Den har nå 227 medlemmer. Ordførende mester i denne logen er Anders Hyenes Skeistrand. Fredag er de begge til stede når dørene åpner for publikum. Begge er også fullt klar over at mange forbinder Frimurerlogen med lukkethet og gamle ritualer.

Per-Olaf Børke understreker at ritualene, som har vært like i alle år, er knyttet til opptakene av nye medlemmer.

– Ritualene skal være en opplevelse for den som tas opp eller som går over i en annen grad. Derfor sier vi ikke noe om selve ritualene, sier Per-Olaf Børke som understreker at frimurerlogen både er et fellesskap for egenutvikling, men også et sosialt fellesskap.

Fredag viser de fram salongene og selve logesalen. Det blir også presentasjon av logene og mulighet for å stille spørsmål.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat