buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Hva blir resultatet?: Kommunestyrerepresentant Jørgen Rogne (BBL) frykter at det blir vanskelig å nå fram med kommunestyrets øst-vedtak, og at dagens enkeltspor på jernbanen gjennom Hamar blir liggende i dagens trasé i lang tid.
 
Frykter status quo
Kommunestyrerepresentant Jørgen Rogne (BBL) er redd for at kommunestyrets øst-vedtak kan bety at jernbanen gjennom Hamar fortsetter i dagens enkeltspor i all framtid.

Publisert: 28.des.2016 17:26
Oppdatert: 28.des.2016 17:30

Rogne var den eneste av By- og bygdelistas 10 kommunestyrerepresentanter som 21. desember som stemte for at dobbeltspor gjennom Hamar skal bygges i det vestre alternativet med kulvert.

Dette falt mot 25 stemmer. Subsidiært stemte Rogne for øst.

La ut på Facebook

Etter kommunestyrets vedtak, uttrykte han følgende på Facebook:

«Jeg er oppriktig redd for at vi med kommunestyrets vedtak ironisk nok får jernbanen i dagens enkeltspor gjennom Hamar i all framtid. Tiltakshaver har blitt utsatt for så mye mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende lokalpolitikere, at vi med dette kan ha sørget for at de ikke ønsker ytterligere konfrontasjoner med Hamar kommune,» skriver Rogne.

BBL-politikeren bekrefter overfor HA at han står for sitt utsagn.

Ønsker ikke omkamp

– Når kommunestyret går mot tiltakshaver, som er Jernbaneverket, Statens vegvesen og Fylkesmannen i Hedmark, gjør ikke det at det blir lett å få saken igjennom, sier Rogne, som presiserer at han ikke ønsker noen omkamp.

– Dette er mer en bekymring, en refleksjon jeg har, at når man gå mot så tunge aktører, kan stillstand bli resultatet, sier Rogne.

Han oppfatter at Jernbaneverket av mange har blitt demonisert, noe han er betenkt over.

Hatretorikk

– Du skriver at Jernbaneverket har blitt utsatt for mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende lokalpolitikere. Hvem er det du tenker på?

– Da må jeg vise til debatten. Jeg vil ikke kommentere nøyaktig hvem det er jeg mener, sier Rogne.

BBL-politikeren mener at Hamars sjanser til å bli prioritert i Nasjonal transportplan ville ha vært bedre med å følge Jernbaneverkets anbefaling, selv om Riksantikvaren har lagt ned innsigelse mot begge de vestre alternativene.

– Ja, det tror jeg. Som jeg sa i mitt innlegg i kommunestyret, er ikke saken sort/hvitt. Nå har kommunestyret sagt sitt, og saken er på veg inn i storting og regjering, sier Rogne.

I kommunestyret begrunnet Rogne sitt vest-standpunkt med at en sentral stasjonsbeliggenhet er viktig for at jernbane skal bli et enda mer brukt transportmiddel i framtiden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat