buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Skal mekle: Sigbjørn Johnsen.
 
Fylkesmannen habil til å mekle
Det at Fylkesmannen i Hedmark har fremmet innsigelse til ett av jernbanealternativene, gjør han ikke inhabil til å mekle i saken.

Publisert: 04.okt.2016 17:18
Oppdatert: 04.okt.2016 17:29

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har kalt inn partene i jernbanesaken til mekling 15. desember.

Samtidig har fylkesmannen lagt ned innsigelse mot det østre jernbanealternativet. HA har forespurt om fylkesmannen er habil til å mekle i en sak hvor har selv er part. Underdirektør Magne Djup i kommunalavdelingen svarer slik:

– Det er lang tradisjon for at fylkesmannen mekler selv om fagavdeling i samme embete har innsigelse. I rundskriv H-2/14 fra Kommunaldepartementet er om dette uttalt; «Fylkesmannen har flere roller i planprosessen, både som innsigelsesmyndighet og som samordningsmyndighet gjennom rollen som mekler. Fylkesmannen kan også bidra til å løse konflikten og gjennomføre mekling der fylkesmannen selv har fremmet innsigelse. Noe inhabilitetsspørsmål i forvaltningslovens forstand oppstår ikke i den forbindelse.» Det er fylkesmann Sigbjørn Johnsen som vil forestå og lede en eventuell mekling. Det er i denne saken berammet et meklingsmøte forut for kommunestyrenes behandling. I utgangspunktet vil en mekling ikke forsinke en eventuell videre saksbehandling i departementet. Skulle det likevel bli aktuelt med et meklingsmøte også etter kommunestyrebehandlingene, er onsdag 11. januar 2017 foreslått som møtetidspunkt, sier Djup.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat