buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Øst: Både Stig Vaagan og Morten Aspeli stemte for det østre traséalternativet for dobbeltspor gjennom Hamar. Nå starter jobben for å få statlige myndigheter til å bli med på det. Foto: Eli J. Haugen
 
Venstre-topp går ut mot Rogne
Venstre-politiker Stig Vaagan mener Jørgen Rogne (BBL) tar feil i at øst-vedtaket i kommunestyret kan bety at jernbanen fortsetter i dagens spor gjennom Hamar i all framtid.

Publisert: 29.des.2016 19:52
Oppdatert: 29.des.2016 20:07

Kommunestyrerepresentant Jørgen Rogne skrev et innlegg på Facebook etter kommunestyrets vedtak for at jernbanen gjennom Hamar skal bygges langs den østre traseen med stasjon på Vikingskipet.

Der skrev han at han frykter at Jernbaneverket har blitt utsatt for så mye mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende politikere, at man kan ha sørget for at Jernbaneverket ikke ønsker ytterligere konfrontasjoner med Hamar kommune.

LES HAs intervju med Rogne her

– Menneskeliggjøring

Rogne ville ikke navngi politikerne han hadde i tankene. Han tilhører flertallet i Hamar kommunestyre, hvor også Venstres Stig Vaagan inngår. Vaagan mener Rogne menneskeliggjør Jernbaneverket som etat, mens deres rolle er å agere når det gjelder politiske vedtak.

– At de som statlig etat blir såret og lei seg, synes jeg blir rart. Det foreligger innsigelser både mot vest og øst, og det er prioriteringene til og i Nasjonal transportplan som avgjør om det blir dobbeltspor gjennom Hamar, og ikke trasévalget, sier Vaagan.

Gode tilbakemeldinger

– Rogne beskylder framtredende politikere for å drive med hatretorikk og mistenkeliggjøring overfor Jernbaneverket. Føler du deg truffet?

– Overhodet ikke. Jeg har fått gode tilbakemeldinger også fra vest-tilhengere på min opptreden i jernbanedebatten, sier Vaagan.

Etter at gledesrusen over øst-vedtaket har lagt seg, starter jobben med å få regjeringen til å velge øst.

Venstres stortingsgruppe har stilt seg bak trasévedtaket om øst, og vil følge opp for å få bygget dobbeltspor gjennom Hamar til planlagt tid, har Venstres samferdselspolitiske talsmann Abid Raja bekreftet overfor Vaagan.

11. januar er det en ny mekling hos Fylkesmannen i Hedmark mellom partene, og etter det sendes saken over til kommunal departementet.

– Hva skjer da, Vaagan?

– Departementet må veie de ulike alternativene opp mot hverandre i forhold til pris, hva man ønsker lokalt og andre samfunnsmessige forhold. Vi lokalpolitikere må bruke de kanalene vi har for å påvirke, sier Vaagan.

Dersom departementet velger å sette til side kommunestyrets vedtak, kommer Vaagan til å bli skuffet.

– Jeg har stor tro på at vi får gjennomslag for øst. Jeg har ikke lovet at det blir øst, men at vi vil jobbe for øst. Uansett kan jeg holde hodet høyt hevet for det jeg har jobbet for, sier Vaagan.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat