buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
UTFORDRINGER: Sjefen for den største eiendomsbesitteren på Hedmarken, Tron Sanderud ser utfordringer for Hamar sentrum. Han er glad Utstillingsplassen Eiendom solgte seg ut av Torghjørnet for en tid tilbake.
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Gårdeier ser fordeler og utfordringer med CC Stadion
Eieren av Triangelgården mener at CC Stadion har bidratt både positivt og negativt til Hamar sentrum. Utstillingsplassen Eiendom AS er glad de har solgt seg ut av Torghjørnet kjøpesenter.

Publisert: 22.mai.2017 23:32
Oppdatert: 23.mai.2017 10:10

- CC Stadion har «hentet» en del butikker fra sentrum, selv om det vel ble uttalt at det ikke skulle skje. Samtidig trengte handelen i Hamar et løft og ny attraktivitet. Det har man fått med CC Stadion.

Det sier Tron Sanderud (64) til HA.

Han er administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS. Etter å ha solgt 75 prosent av aksjene til et investeringsselskap eier Hamar-selskapet nå 25 prosent av aksjene i Triangelgården.

NOK EN NEDLEGGELSE

Som regionens største aktør innen eiendom - også i Hamar - følger Sanderud & Co. godt med. Han fikk også med seg HAs artikkel om at butikken Oppe og nede legger ned i Torghjørnet:

- Det skulle ikke mye fantasi til for å spå riktig om den kommende situasjonen med satsingen på CC Stadion. En behøvde ikke reise lenger enn til Gjøvik for å studere effekten i praksis. Med Maxi fra før og et omland som også satser på egne mindre sentra, er det enkelt og greit en overetablering. Vi solgte Torghjørnet delvis i lys av dette perspektivet, heldigvis i tide. Når dette er sagt tror vi handelen i Hamar trengte et slikt løft som satsingen på CC stadion. Over tid vil det totalt sett styrke Hamars posisjon som det store handels stedet på innlandet, sier Sanderud og understreker:

- Over tid vil CC styrke Hamar.

Butikker eller barer?

- Hva tror du vil gå i sentrum, butikker eller spisesteder og kafeer?

- Sentrum har fått et rikt restaurant liv, noe som bidrar veldig positivt. Sammen med økt tilrettelegging for boliger vil det styrke sentrum. Videre må sentrum få lov å være sentrum som kommunikasjonsknutepunkt, med hoteller og ikke minst alle de arbeidsplassene som ligger sentralt i Hamar. Det kompakte sentrum med kort vei fra boligområdene er en viktig faktor i revitaliseringen av sentrum, sier Sanderud.

Gjerne en mathall

- Sjefen for Mjøsanker, Erik Tangen, sa til HA at de kan starte ny butikk i Hamar sentrum, men at det først trengs en stor aktør som er et virkelig trekkplaster. Hva tror du om etableringen av noe slikt - for eksempel en mathall?

- En mathall sentralt i byen, med front mot en åpen plass/torg, tror vi vil være svært positivt. Riktig beliggenhet er svært viktig. Det må være gateplan og et lokale med mulighet for å trekke aktiviteten ut på sommeren, sier Sanderud og understreker:

- Dette vil nesten være en forutsetning for å lykkes. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat