buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Diskusjon: Disse ungdommene ønsker å gå i innføringstilbud for minoritetsspråklige på Hamar katedralskole.
 
Gir ikke opp ungdommene
Hamar Arbeiderparti foreslår igjen å la innvandrerungdommer som å dag går ved Hamar læringssenter, få muligheten til å gå i innføringstilbud ved Hamar katedralskole.

Publisert: 07.des.2016 17:18
Oppdatert: 07.des.2016 17:56

Årets budsjettbehandling i Hamar kommune kan ikke sies å ha vært annet enn rolig og nesten harmonisk.

Det ga seg uttrykk i en behandling i formannskapet onsdag hvor det nesten utelukkende var verbalforslag. Med andre ord, politikerne stilte seg bak rådmannens forslag.

Katta-tilbud

Det eneste forslaget om å flytte penger, kom fra Arbeiderpartiet, og gjaldt innvandrerungdommer som sterkt ønsker å gå med jevnaldrende i innføringstilbud på Hamar katedralskole i stedet for med folk i alle aldre på Hamar læringssenter slik som i dag.

Forslaget lyder på å omprioritere 500.000 kroner fra kulturskolens budsjett til å kjøpe plass til de ungdommene som ønsker det på Katta.

Ikke godt nok?

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud uttalte i formannskapet at tilbudet på Katta ikke tilfredsstiller kravene som er satt til grunnskoleutdanning.

– Erfaringen med velkomstklasser er litt varierte, og at elevene har en tendens til å bli litt isolerte, sier Gudbjørgsrud.

Det fikk Arbeiderpartiets gruppeleder Grete Solli til å be om at fylkeskommunen får komme med et innspill i saken, noe de nå vil bli invitert til.

Sykehjem og klima

Fra å være avvisende til Aps forslag, så ordfører Einar Busterud ut til å være litt på gli, forutsatt at Ap finner en annen inndekning enn å hente penger fra kulturskolen.

– Vi vil snu alle steiner i å finne en annen inndekning fram til kommunestyret, forsikrer Solli.

Deretter ble det votert over en rekke verbalforslag.

Ap fikk tilslutning til å be rådmannen om å framskynde bygging av et nytt sykehjem, mens MDG fikk tilslutning til at det fra neste år skal utarbeides klimabudsjett og -regnskap for Hamar kommune. Flertallspartiene fikk tilslutning til at lærere i skolen får nødvendig skolering i forbindelse med innkjøp av iPader i skolene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat