buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ut av politikken i 2018: Morten Aspeli har vært en sentral politiker i Hamar siden 2005. Nå varsler han at han gir seg helt i politikken etter denne perioden. Han vil bruke mer av fritida si på familien og trening i forbindelse med en kranglete rygg.
 
Gir seg i lokalpolitikken etter perioden
Morten Aspeli har vært folkevalgt i Hamar siden 2003. Nå varsler han at han ikke er kandidat til topp-plassen på Hamar Aps liste, og at han gir seg helt i lokalpolitikken når perioden er omme.

Publisert: 27.apr.2017 15:14
Oppdatert: 27.apr.2017 15:49

Aspeli kom inn i kommunestyret første gang i 2003. I 2005 fikk han plass i formannskapet, og der har han hatt plass siden.

Nå er Hamar Arbeiderparti oppe i en prosess for å finne sin neste ordførerkandidat. Aspeli har blitt spurt av partimedlemmer, og har også blitt spurt om å stille til samtale med nominasjonskomiteen.

Tenkt seg om

Men etter en grundig tenkepause, har Aspeli kommet til at «nok er nok».

– Jeg har tenkt meg godt om, og har varslet partiet om at jeg ikke kommer til å stille på lista i 2019 i det hele tatt. Med tanke på prosessen partiet er oppe i, synes jeg det er riktig å si ifra om min beslutning nå, sier Aspeli, når HA møter han til en kaffe på favorittstedet Larsen i Strandgata.

16 år i politikken

Det har ikke manglet på oppfordringer om å stille, verken fra partimedlemmer eller folk i byen.

– Det synes jeg er veldig hyggelig, og setter stor pris på. Jeg føler meg veldig heldig for alt jeg har fått være med på i politikken. I 2018 vil det være 16 år som folkevalgt, og jeg har opplevd mye hyggelig og lært mye, sier Aspeli.

Sunt med et skifte

– Du beskriver gode år i Hamar-politikken. Hvorfor vil du da slutte?

– Det er en tid for alt. Jeg er stolt over det vi utrettet i årene 2011 til 2015, hvor det var et veldig godt samarbeid mellom partiene i flertall (Ap, Sp, KrF, Pp og SV). Samarbeidet med daværende varaordfører Geir Byberg var utrolig godt. Det var fine år. For meg er det en helhetsvurdering i samråd med familien, og kanskje er det sunt både for meg og for Hamar-politikken at det er litt skifte? Jeg har lyst til å bruke mer tid på andre ting, sier Aspeli.

Jernbanesaken

– Det har vært tøffe tak i Hamar Arbeiderparti i forbindelse med jernbanesaken, og du valgte å bryte med medlemsmøtets vedtak og stemte for en østlig trasé i kommunestyret. Har det hatt noe å si for din beslutning?

– Svaret på det spørsmålet er ja. I Hamar Ap har vi vært igjennom en krevende tid som nok startet før forrige valg. Jernbanesaken har påvirket klimaet i partiet. Det har vært uenighet både om prosess og realiteter. Jeg har ikke problem med uenighet og harde diskusjoner, men det som er krevende er om man ikke går i takt når vedtakene er fattet, mener Aspeli.

Kommer ikke med råd

Han innrømmer at han har kjent på politikk ikke lenger har gitt positiv energi, slik han mener det bør gjøre.

– Da må man begynne å tenke på om det er verdt det, sier Aspeli.

– Hva skal du bruka fritida på etter politikken?

– Familie og trening. Jeg er glad i å gå på ski. Jeg har en rygg som krever at jeg trener hver dag, sier Aspeli.

Rikspolitikk blir det ikke.

– Det har jeg ingen ambisjoner om. Jeg liker å jobbe med det som er nært. Fylkespolitikk har jeg ikke tenkt på, sier Ap-politikeren.

Men han kommer ikke til å slutte å engasjere seg, og er blant annet leder i Hamar idrettslag.

– Vil du gi et råd til Hamar Arbeiderparti i deres jakt på ny ordførerkandidat?

– Nei, det løser Hamar Ap helt fint på egen hånd.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat