buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Strid: Om etterbruk av gammelt jernbanespor.Foto: Christian E. Bergheim
 
Gir støtte til kommunene
Landbruks- og matdepartementet holder med Stange og Ringsaker kommuner og Fylkesmannen i Hedmark i diskusjonen om etterbruk av gammel jernbanegrunn.

Publisert: 09.mai.2017 16:58
Oppdatert: 09.mai.2017 18:45

Landbruks- og matdepartementet holder med Stange og Ringsaker kommuner og Fylkesmannen i Hedmark i diskusjonen om etterbruk av gammel jernbanegrunn.

Den store trasédiskusjonen gjennom Hamar, har overskygget et annet konfliktpunkt, som også ligger i kommunaldepartementet for avgjørelse.

Det gjelder etterbruk av dagens areal til jernbane når traseen flyttes. Dette er aktuelt i Stange og Ringsaker.

Striden har gått på når det skal være avklart hva dette arealet skal brukes til, og Bane Nor har stått steilt mot kommunene og Fylkesmannen i Hedmark.

Nå har Landbruks- og matdepartementet sendt sin vurdering av innsigelsene som gjelder Stange og Ringsaker kommuner. Brevet HA har fått innsyn i, er datert 3. mai.

Landbruksdepartementet uttaler seg i dette brevet ikke til trasévalget i Hamar, men kun til etterbruk av gammelt spor i Stange og Ringsaker. Landbruksdepartementet anbefaler kommunaldepartementet å støtte Fylkesmannens anbefaling om at det senest ved høring av reguleringsplanforslag for nytt dobbeltspor skal være avklart etterbruk av gammelt spor. Kommunenes vedtak er i tråd med fylkesmannens anbefalinger. Dermed får ikke Bane Nor medhold i sin tilnærming til saken.

Bane Nor på sin side har argumentert med at de frykter forsinkelser i utbyggingen av dobbeltspor dersom bruken av gammelt jernbanespor skal være avklart før reguleringsplanen for nytt dobbeltspor. Kommunaldepartementets endelige vedtak er ventet før eller etter sommeren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat