buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
17. MAI: Anne Thingstad Eriksen, leder for Frivilligsentralen (f.v.), Mete Willas, leder for Hamar Sanitetsforening og Karin Trampe-Kindt, fra sanitetsforeningen, samt firbeinte Ellie, er klar for internasjonal 17. mai.
 
Gjentar suksess med internasjonal 17. mai
Fjorårets internasjonale 17. mai-kafé ble en suksess. Nå håper komiteen at enda flere, både nordmenn og fremmedspråklige kommer i år.

Publisert: 05.mai.2017 15:20
Oppdatert: 05.mai.2017 15:31

For etter fjorårets fine opplevelse, har komiteen bestemt at det blir internasjonal kafé i kommunestyresalen i det gamle rådhuset også denne 17. mai. Over 100 personer, i en fin miks av ulike nasjonaliteter, kom til kafeen i fjor.

HER kan du lese om da strømmen gikk for Busterud & Co. på Stortorget 17. mai i fjor.

– Vi fikk så mange positive tilbakemeldinger så det er helt klart et behov for dette tilbudet, sier Anne Thingstad Eriksen, daglig leder for Frivilligsentralen.

I tillegg til Frivilligsentralen, er det Hamar Sanitetsforening, Hedmark Røde Kors og 17. mai-komiteen som har tatt initiativet til en internasjonal 17. mai-kafé. Deltakerne i komiteen står sjøl bak bakingen, og de serverer saft, kaffe og te. Noe underholdning skal det også bli.

– Billig, bra og veldig hyggelig, sier leder for Hamar Sanitetsforening, Mete Willas. Også i år skal Christel Meyer, leder for 17. mai-komiteen fortelle litt om hvorfor vi feirer 17. mai.

– Det er mange som ikke har vært her så lenge som ikke skjønner denne festen vår. De begriper ikke hvorfor vi hoier og skriker og vifter med flagg. Det var populært med en liten innføring, sier Eriksen.

HER kan du se video med folkelivet på Stortorget 17. mai i fjor - og høre Busterud snakke om strømbrudd og Hamars vekst.

Komiteen har ikke satt noe tak på hvor mange som kan komme til kafeen, men de setter stor pris på om folk kan ta en telefon til Frivilligsentralen innen 12. mai og melde seg på forhånd. I fjor hadde ingen meldt seg på, så kom det 100.

– Vi hadde regnet med at det kunne komme 100 så det gikk greit. Men det er veldig greit å ha et noenlunde antall, sier Anne Thingstad Eriksen.

Det er sendt ut invitasjon til mottaket på Ormseter og til Hamar Læringssenter. Komiteen håper at også mange nordmenn vil ta en tur innom. – Det er veldig fint å kunne møtes på et slikt arrangement, sier Mete Willas.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat