buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Gjør klart gigant-staudebed i parken
Akkurat nå plantes det på harde livet i Strandgateparken. 3.750 stauder og busker skal ned i jorda før 17. mai.

Publisert: 10.mai.2017 15:23
Oppdatert: 10.mai.2017 15:29

Til sammen utgjør de 3.750 vekstene et gigantstaudebed langs jernbanelinja mellom de to undergangene ved lekeplassen. Og hvis alt går etter planen, skal de blomstre i en mengde farger fra begynnelsen av juni og et godt stykke utpå høsten.

HER kan du lese HAs artikkel om planene for det gedigne staudebedet - saken er fra oktober 2016.

Alle buskene var kommet på plass da Krøniken kikket på staudebedet. Da var Mette Bjørke og Jon Storsveen fra kommuneentreprenøren i full gang med å plante stauder i enden av bedet, mot Skibladnerundergangen. Her kommer det store tuer med rosalilla julistorkenebb, med koreaskjegg innimellom. Men det er bare en liten del av det enorme staudebedet.

– Det er veldig spennende å få være med og lage noe helt nytt, sier Mette Bjørke, mens hun setter ned de siste storkenebbene.

Foran seg har hun plantekartet som viser i detalj hvordan plantene skal stå i forhold til hverandre gjennom hele bedet. Det er nøye planlagt i forhold til fargesammensetninger og når de ulike staudene kommer i blomst. Foreløpig henger det en enkel planteskisse på utsiden av sperringene i Strandgateparken for dem som har lyst å følge med.

– Men det skal komme en bedre oversikt når vi er ferdig, sier Mette Bjørke.

Plantene kommer fra Mellby planteskole. Noe av det er hentet fra Danmark, og magnoliaen ble litt værforvirra i den kalde våren. Den sto i blomst da det siste snøfallet kom.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat