buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Gjorde skolevegen til Solvang tryggere
Tirsdag morgen fikk Solvang-foreldre gode trafikkråd da de satte av barna sine ved skolen.

Publisert: 27.nov.2018 12:11
Oppdatert: 27.nov.2018 13:39

Det var ansatte og frivillige i NAF sentralt og i lokalavdelingen i Hamar og omegn, samt ei mor ved skolen som møtte foreldre og barn på veg til skolen. Med synlige skilt som viste hvor foreldrene burde stoppe bilene, en ny inngang for elevene, med brosjyrer og reflekser var målet å lage en tryggere start på dagen for elevene. 7. klassingene ved skolen har stor ære for at det er satt fokus på trafikksikkerheten. De har telt biler og fått medieoppmerksomhet om farlige trafikkforhold ved skolen.

Gjøre en forskjell

– Vi har valgt ut Solvang skole som en test på et trafikksikkerhetsprosjekt. Så har vi mobilisert frivillige for å vise at vi kan gjøre en forskjell og gjøre det tryggere for elevene, sa Siw Svendsen, leder for NAFs friviligprosjekt.

Da de for en stund tilbake gikk ut i sosiale medier og etterlyste prosjekter, fikk de inn 35 tips fra NAFs lokalavdeling Hamar og omegn, som omfatter Hamar, Ringsaker og Stange. Et av målene med aksjonene er å finne hjertesaker som kan mobilisere flere frivillige.

På Solvang oppstår det hver dag problemer når foreldre kjører til skolen, setter av barn og rygger ut igjen i vegen, mens det kommer nye biler og elever som går til skolen. Tirsdag morgen ble foreldrene instruert i hvor de burde parkere bilen for å sette av barna og at de burde kjøre rundt skolekvartalet i stedet for å rygge.

NY INNGANG

Ved øvre del av skolen er det nå laget en ny inngang for elevene slik at de slipper å gå langs vegen der foreldrene stopper bilene.

De ansatte som parkerer foran skolen har nå lært at de skal rygge inn slik at det ikke oppstår farlige situasjoner når skoledagen er slutt.

Flere av foreldrene syntes det var greit å bli minnnet på at det kan oppstå farlige situasjoner. Brede Jørgensen har bodd i området i 48 år og ser at trafikkbildet har forandret seg. – Jeg har ikke opplevd noen farlige situasjoner selv, men jeg ser problemet med at mange stopper og setter av barn her, sier han.

I området er det også mange av barna som går til skolen, og de satte pris på at det er tatt bort et gjerde på oversiden av skolen slik at de har en ny inngang. Sjetteklassingene Odin Blom-Hagen og Edvin Murud skjønsberg mente at de heretter ville bruke den nye inngangen slik at de slipper å gå der alle bilene stopper for å slippe av barn.

Siw Svendsen er spent på om denne frivillige aksjonen en morgen er nok for å lage tryggere forhold. Sammen med 7. klassingene skal de følge opp aksjonen for å se om foreldre, elever og ansatte følger opp rådene de har fått.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat