buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Gleder seg vilt til å forske i sommer
– Jeg håper vi skal lage noe som liksom eksploderer, sier Heine Strømme Nashoug. Han gleder seg vilt til å gå på Forskerfabrikkens sommerskole.

Publisert: 05.jun.2017 15:31
Oppdatert: 05.jun.2017 15:36

Fredag var Ingrid Wilberg Arnesen i Forskerfabrikken på Hamar-besøk, og da inviterte hun noen av barna som er interessert i sommerskolen til å teste ut noen av eksperimentene. I løpet av en halvtime var Jarl Heier (11), Erik Ruud-Elvsveen (10), Linus Solbakk Amundsen (10) og Julie Solbakk Amundsen (10) enige om at forskning slett ikke er kjedelig.

Først fikk de prøve å lage såpebobler inni såpebobler når de blandet Zalo, vann og glyserol. Men det artigste var nok likevel å lage «vulkanutbrudd»med eddik, konditorfarger, noen dråper Zalo og natron.

– Se, nå begynner det å boble. Nå kommer det opp av flaska, og det slutter ikke heller, jubler Julie.

Forskerforsøket ble avslutta med at de fikk lage armbånd av perler som går fra å være hvite innendørs til å få masse farger når de kommer ut i lyset. – Kult, syntes ungene. Forskerfabrikkens sommerskole arrangeres på Katta i uke 26,32 og 33 og går over fem dager hver uke. Årets sommerskole er den samme som i 2015.

– Interessen her i Hamar har vært stor helt siden vi startet. I fjor var det fullt alle tre ukene og det var faktisk ventelister, sier Ingrid Wilberg Arnesen.

Oppskrift på vulkanutbrud

Vil du prøve å lage vulkanutbruddet hjemme? Det du trenger er vanlig eddik, konditorfarge (gjerne blanding av rødt og gult), natron og Zalo. Blandingen du trenger er slik:

0,5 dl eddik (vanlig 7 %)

konditorfarge

noen dråper Zalo

3 toppede teskjeer natron

Hell det på en flaske (bruk en trakt, eventuelt lag en trakt av papir for å få natron oppi). Bland ved å riste flasken forsiktig). Etter kort tid ser du at det begynner å boble i flasken, og så er vulkanutbruddet i gang. Hvis du graver ned flaska i sand (det må du gjøre klart på forhånd), vil det se enda mer ut som et vulkanutbrudd. Lykke til!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat