15. des
SPYDKASTEREN: Terje Mæhlum foran statuen av Egil Danielsen på Børstad. Danielsen var også modell for idrettsmerkestatuetten.
 
Håper å få deg med til idrettsmerkedyst
Nå er det på tide å komme seg opp av sofaen. Torsdag kveld kan du ta første napp i idrettsmerket!

Publisert: 19.sep.2017 14.01
Oppdatert: 19.sep.2017 14.30

Terje Mæhlum og flere andre gode hjelpere i HIL stiller med stoppeklokker og godt humør på idrettsanlegget på Børstad torsdag kveld. Og de håper mange vil benytte anledningen til å teste formen. I fjor var det rundt 20 som stilte opp.

– Det er veldig trivelige kvelder der latteren sitter løst. Men det er rart med det, det skjer noe med folk når de står på startstreken, sier Terje Mæhlum, som håper at kanskje kollegaer vil utfordre hverandre. Det setter en ekstra spiss på merketakingen.

Du må gjennom øvelser innen fire greiner for å kunne ta idrettsmerket: styrke, utholdenhet, spenst og hurtighet. På Børstad er det snakk om 60 meter, langløp 3.000 meter, kule/liten ball, stille høyde og lengde. Men håpet er ikke ute om du skulle slite med noen av øvelsene.

– Det er fullt mulig å gå i stedet for å løpe, og en kan også bytte det ut med sykling eller svømming, sier Mæhlum. Som gammel spydkaster stiller han gjerne med gode råd for dem som skulle ha problemer med kasteøvelsene.

Det å ta idrettsmerke hadde nok en mer prestisjefylt klang for en del år tilbake.

– Tidligere var det veldig populært, alle skulle ta idrettsmerket. Det var egne kvelder med utdeling av merker og ikke minst statuetten som en får etter å ha tatt idrettsmerket 25 ganger, minnes Terje Mæhlum som sjøl har statuetten.

I Hamar lå aktiviteten nede i flere år, til ei gruppe med ildsjeler startet igjen. En av dem, Tore B. Larsson, døde nylig, og er dypt savnet, ikke minst for den gløden han hadde for denne aktiviteten. Men resten av gruppa som tok opp igjen idrettsmerket er klare for dyst. I første omgang er det snakk om tre torsdagskvelder på rad, og Mæhlum lover kaffe og kringle!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke