buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
PARSELLHAGE: Et eksempel på en parsellhage. Allerede denne sommeren kan også Hamar få en eller flere slike.
 
Hamar kommune vil bruke 120.000 på parsellhager
Se det for deg; frodige parsellhager der unge og gamle hamarsinger møtes for å så, luke og høste inn. Nå kan det bli en realitet.

Publisert: 21.feb.2018 15:10
Oppdatert: 21.feb.2018 15:43

– Men aller først må vi få kontakt med bønder eller andre som har jord og som har interesse for å tilrettelegge for hageparseller, sier miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune.

Først og fremst håper kommunen å få søknader fra sentrumsnære gårder som har lyst og mulighet til å lage en parsell for eksempel i utkanten av et jorde. På denne måten kan bonden bruke maskiner som også brukes i den ordinære driften.

Dette året har Hamar kommune satt av 120.000 kroner til etablering av parsellhager. Det gis inntil 60.000 kroner til søkerne.

– Vi regner med at det går med litt ekstra til å etablere en slik parsellhage. Men etter hvert håper vi at driften går noenlunde rundt, sier Lise Urset.

For planen er at alle som ønsker skal kunne søke om å få leie sin del av den eller de parsellene som blir opparbeidet. Her skal de kunne dyrke det de ønsker, men også ha ansvaret for å følge opp vekstene sine.

– Vi er veldig opptatt av at noen må ta ansvar for parsellhagen. For hvis noen gir opp sin del underveis og det begynner å se stusslig ut, er det lett for at andre også mistet motet, sier Lise Urset.

Hun håper bønder og andre som har jord som kan egne seg, tar kontakt slik at de kan starte planleggingen allerede nå.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Miljørådgiver: Lise Urset.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat