buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
PÅ TUR: Grethe Sørlunden (f.v.), Anne Marie Korsmo og Inger Johanne Engevold har fått på seg vestene og er klar for dagens tur.
 
Har gått tusenvis av turer på fem år
For fem år siden tok Grethe Sørlunden initiativ til Tjukkasgjengen på Smeby/Solvang. Siden den gang er det gått 5.712 turer!

Publisert: 07.mar.2017 11:12
Oppdatert: 07.mar.2017 11:15

– De daglige turene er blitt et must for meg for jeg har nedsatt hjerte- og lungefunksjon, sier Grethe Sørlunden som startet bølgen på Smeby/Solvang 2. mai i 2012. Da var allerede Tjukkasgjengen blitt et populært gåtilbud mange steder.

Å gå tur var slett ikke noe nytt for Grethe Sørlunden. Men å gå tur sammen med andre er noe helt annet. Derfor sendte hun meldinger rundt i nabolaget. På første turen kom det én, siden kom det flere til.

Da krøniken besøkte Tjukkasgjengen mandag morgen, var det bare tre som skulle ut på tur. Til gjengjeld traff vi tre som er veldig ivrige.

– Men vi har kveldsturer fire ganger i uka, og da er det flere som er med og går, sier Grethe, som går både morgenturen mandag og kveldsturene.

Hun har hatt moro av å lage en oversikt over hvor mange som går tur. Beste året var 2014, da var det til sammen 1.724 som gikk tur i Tjukkasgjengen. i 2016 var det kommet ned på 1.079. Hun teller da antall turer og antall medlemmer pr tur.

– Vi har 153 medlemmer i gruppa vår på Facebook så vi skulle gjerne hatt med flere. Men det er mange unnskyldninger, vet du, for glatt, for kaldt, litt snø ..., sier Grethe og ler. Noen ganger har hun likevel blitt overrasket og aller mest den sommerdagen, med 30 varmegrader, midt i fellesferien – da var det 14 gåglade som stilte opp!

Hun lover at alle som blir med og går skal bli tatt godt imot. Her skal alle få gå i eget tempo, og ingen skal måtte gå alene bakerst. Og blir det for langt med fem-seks kilometer, kan turen bli kortere.

– En kommer seg ut, og så er det veldig sosialt. Vi har det veldig trivelig når vi er ute og går, sier Inger Johanne Engevold, før de tre legger i veg på dagens tur.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat