buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BIBLER: Jan Erik Holsen med en av de spesielle bilbene i samlingen: Hefteutgaven av den illustrerte norske familiebibelen.
 
Har over 750 bibler fra hele verden
Jan Einar Holsen fra Hamar har samlet på bibler helt siden studietiden. Nå har han over 750!

Publisert: 27.feb.2017 06:24
Oppdatert: 27.feb.2017 06:38

Interessen for bibler i alle varianter startet da Holsen tok teologi-utdannelse. På 80-tallet var det behov for å ha bibler med litt ulike nyanser, gjerne også noen hjelpebøker ved siden av.

– Og så ballet det litt på deg, kan man si, sier bergenseren Jan Einar Holsen som har gjort hamarsing av seg.

Biblene har de siste 14 dagene vært utstilt i Storhamar kirke. Her har publikum kunnet se bibler for voksne og barn, samt hjelpebøker i alle varianter. Ikke minst finnes det her mange gamle norske bibler, tilbake til 1800-tallet. I samlingen ligger også en bibel med stempel på forsiden fra Hamar kommunale sykehjem fra 1967. Av de mer spesielle norske biblene er også hefte-versjonen av den illustrerte norske familiebibelen. Men den morsomste utgaven er kanskje nynorskutgaven fra 1921 som ble utgitt av Bibelnemndi åt studentmållaget. I den nemnda satt blant annet Anders Hovden.

Men i samlingen er det bibler fra store deler av verden. For vel ett år siden var det en bekjent som tok med seg en bibel fra Sør-Sudan, den setter Holsen høyt. Men ellers er det bibler fra både Mongolia, Kamerun og Mali, her er bibler på swahili, arabisk og finsk. Totalt er det bibler på 94 språk i samlingen hans.

Holsen vet ikke om det er noen som har flere bibler enn han, men han vet at det finnes mange bibelskatter rundt omkring.

175 av biblene er gitt ut av Gideon, verdens største evangeliske misjonsorganisasjon. Det er disse biblene du finner på hotellrommene og rundt i skoler.

– De er gitt ut på 50 språk, i min samling er 35 språk representert, sier Holsen.

Han er medlem i Gideon og får jevnlig nye utgivelser i samlingen sin når det er årsmøter og samlinger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat